Utrecht’te Yıldızdoğan rüzgarı

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Utrecht Türk Kültür Merkezi’nin kültür ve dayanışma şöleni yoğun bir katılımla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.


  • Kayıt: 27.03.2015 21:57:00 Güncelleme: 27.03.2015 21:57:00

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Utrecht Türk Kültür Merkezi’nin kültür ve dayanışma şöleni yoğun bir katılımla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

 

Hollanda’nın dört bir yanından ve yoğun olarak Utrecht ve civarından salonu dolduran misafirler her yönüyle dolu dolu geçen gecede güzel saatler geçirildi.

 

Program Kuran-ı Kerim okunmasının ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Utrecht Türk Kültür Merkezi başkanı Salim Çam açılış konuşmasında Utrecht teşkilatının çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

 

 

Sırasıyla sanatçılar Ali Karagöz, Seval Kayhan ve Gökhan Tekin güzel eserleri ile salonu dolduran misafirlere güzel anlar yaşattılar.

 

Utrecht Türk Kültür Merkezi bünyesindeki genç asenaların şiirleri ile devam eden programda HTF adına söz alan genel muhasip Sadettin Şimsek katılımcılara teşekkür ederek Hollanda Türk Federasyon hakkında bilgiler verdi. Çalışmalar ve faaliyetler hakkında da bilgiler veren Sadettin Şimşek birlik ve beraberlik mesajları vererek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

Gecenin sonunda Türkiye’den gelen Ülkü Ocakları sanatçısı Mustafa Yıldızdogan uzun süre sahnede kalarak şiir ve türkülerinin yanında sohbetleriyle de misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.