Platform, belediye meclisinin gündemini belirledi

Platform Dergisi'nde yayınladığımız M Plus Parti Başkanı Ekrem Karadeniz'in ''Türkleri oy deposu olarak görüyorlar.'' başlıklı röportajı Amsterdam Nieuwe West Belediye Meclisi'nin gündem maddesi oldu.


  • Kayıt: 28.03.2015 13:32:00 Güncelleme: 28.03.2015 14:23:00

Platform Dergisi'nde yayınladığımız M Plus Parti Başkanı Ekrem Karadeniz'in ''Türkleri oy deposu olarak görüyorlar.'' başlıklı röportajı Amsterdam Nieuwe West Belediye Meclisi'nin gündem maddesi oldu.

 

 

Röportajda yer alan ifadelerle ilgili sekiz soru hazırlayan Amsterdam Nieuwe West Belediye Meclis Üyesi Munire Manisa (PvdA), Türkçe olarak yayınladığımız röportajın Hollandacasını mecliste okudu ve hazırladığı soruları Amsterdam Nieuwe West Belediye Meclis Üyesi Neslihan Bedirhanoğlu'na yöneltti.

 

 

Kedisine yöneltilen Hacı Bayram Camii, gençlerin radikalleşmesi, gençlere yönelik faaliyetler gibi konulardaki sorulara açıklık getiren Bedirhanoğlu; '' İlk olarak şunu söylemeliyim ki; çeviride bazı kelime hataları yapılmış.

 

Haci Bayram Camii konusuna gelirsek, cemaat camii önünde akan hızlı trafikten 15 yıldır şikayetçi. Seçim çalışmalarımız esnasında orada bulunan insanlara bir yaya geçidi yapılması için mücadele edeceğimizi söyledik. Bu doğrultudaki isteğimizi yazılı olarak da sunduk.'' dedi.

 

Amsterdam Nieuwe West Bölgesi'nde gençlere yönelik yürütülen faaliyetleri de yetersiz bulan Bedirhanoğlu; Bölgemizde işsizlik ile mücadele kapsamında bazı gençlere sertifika verildi ve fotoğrafları medyada yer aldı. Ama bu gençler hala işsiz.'' diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Konu ile ilgili söz alan Groenlink Partisi'nden S. Plantinga; '' Bu konunun belediye meclisine neden taşındığını anlamıyorum. Burası gazetelerde, dergilerde, sosyal medyada çıkan politik haberlerin tartışıldığı bir yer değil.'' dedi.

 

 

Kısa konusan CDA'dan N. Wijnenga; '' Hollanda'da basın ve ifade özgürlüğü var.'' dedi.

 

Genel olarak meclis üyeleri, Ekrem Karadeniz'in röportajda yer alan ''Hollandanın bilinen partileri seçim pirimi yapmak için Hollandalı Türkleri kullanıyorlar.'' şeklindeki söylemini çok sert buldular.

 

 

Savaş Büyük Tipi / Amsterdam