23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şöleni

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şöleni" düzenlendi.


  • Kayıt: 23.04.2015 19:29:00 Güncelleme: 23.04.2015 19:29:00

- İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen şölen, Maltepe Yaşam Spor Kültür ve Eğlence Parkı'nda gerçekleşti

 

- Vali Şahin:

 

- "Biraz yağışlı olduğu için bugün istediğimiz gibi etkinliği gerçekleştiremedik ama format son yıllarda değişti. (23 Nisan) Daha çok coşkuyla eğlenceyle çocukların birlikte eğlenerek kutladığı bayram haline dönüştü"

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şöleni" düzenlendi.

 

Maltepe Yaşam Spor Kültür ve Eğlence Parkı'nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, etkinlikte, TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Atatürk'ün "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracak" sözünü hatırlatan Yıldız, bugünün Atatürk'ün başlattığı milli mücadelenin taçlandırıldığı gün olduğunu da vurguladı.

 

 

23 Nisan'ın dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı özelliğini taşıdığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

 

"Bugün yokluğu varlık, yoksulluğu imkan haline getiren, vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık sevdalılarının yurdumuzun dört bir tarafından tutuşturduğu bağımsızlık meşalesinin, 23 Nisan Cuma günü Ankara'dan tek ve büyük bir bağımsızlık meşalesi haline gelerek ülkeyi baştan başa aydınlatmaya başladığı gündür. Bugün aynı zamanda genç ve büyük Türkiye'nin doğuşunun müjdesidir. Çocuklarımızla birlikte de ele ele verip bütün dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları veriyoruz." 

 

Konuşmaların ardından TRT Çocuk Korosu mini bir konser verdi. Şölende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Halkalı Güneş Ortaokulu öğrencisi Esra Akın, "Doğ Ey Güneş" adlı şiirini okudu.

 

Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak verdi.

 

Ödül töreninin ardından Kağıthane Kemal Halil Tanır İlkokulu ve Bağcılar İçdaş İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisini sundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli mehteran takımı da mini konser verdi.

 

(AA)