Fransa'da terör saldırısı engellendi

Paris Polisi engellenen olası terörist saldırısı ile ilgili olduğu tespit edilen 3 kişiyi gözaltına aldı


  • Kayıt: 26.04.2015 21:54:00 Güncelleme: 26.04.2015 21:54:00

Paris'te geçen hafta polis tarafından engellenen olası terör saldırısına ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, saldırıyla ilgili olduğu tespit edilen 3 kişinin yakalandığı, bunlardan ikisinin Fransız polisi tarafından daha önceden takip edildiği, üçüncüsünün ise eyleme lojistik destek sağladığının değerlendirildiği belirtildi.

 

Saldırının zanlısı Cezayir asıllı Sid Ahmed Ghlam'ın evinde yapılan aramada DNA'sı tespit edilen 27 yaşında olduğu belirtilen bir Fransız erkeğin gözaltına alınanlar arasında olduğu bilgisi verilirken, şüphelilerden birinin DNA'sının ise saldırı sonrası Paris'in banliyölerinden Aulnay-sous-Bois'da terk edilmiş bulunan bir arabada tespit edildiği bildirildi. 

 

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, çarşamba günü yaptığı açıklamada geçen hafta pazar günü Paris'te bir terör saldırısının engellendiğini ve olayın zanlısının gözaltına alındığını duyurmuştu. Polisin yaptığı aramada şüphelinin evinde ve arabasında çok sayıda silah ve patlayıcı bulunmuştu. 

 

Zanlının bir ya da birkaç kiliseye eylem hazırlığında ve 24 yaşında olduğu belirtilmişti. Aynı kişinin pazar günü Paris yakınlarındaki bir banliyöde arabasında ölü bulunan fitness hocası Aurelie Chatelain'in de katil zanlısı olduğundan şüphelenildiği kaydedilmişti.

 

(AA)