Bulgaristan-Türkiye sınırında güvenlik artıyor

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığına, sınır güvenliğini artırması için 83 kişi ve 43 araç sağlayarak destek verecek.


  • Kayıt: 28.04.2015 10:58:00 Güncelleme: 28.04.2015 10:58:00

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığına, sınır güvenliğini artırması için 83 kişi ve 43 araç sağlayarak destek verecek.

 

Savunma Bakanı Yardımcısı Dimitar Kuyumciev ve İçişleri Bakanı Yardımcısı Filip Gunev, Türkiye sınırının yakınında bulunan Elhovo kentini ziyaret etti.

 

İki bakan yardımcısı, bu ziyaretle sınır güvenliği konusunda iki bakanlığın ortak çalışmalarını başlatmış oldu. Buna göre, ilk etapta Savunma Bakanlığı 174 kilometrelik Bulgaristan-Türkiye sınırındaki güvenliği artırmak için 83 görevli ve 43 araç tahsis edecek.

 

Savunma Bakanı Yardımcısı Kuyumciev, burada yaptığı açıklamada, 83 personel ve 34 araç sağlayarak sınır polisine kaçak geçişler konusunda destek olacaklarını belirtti. Görevlilerin, ülkeye kaçak girenlerin karakollara götürülmesine de yardım edeceğini söyleyen Kuyumciev, teknik ekiplerin de sınırdaki 30 kilometrelik tel örgünün onarım ve bakımını yapacağını kaydetti.

 

İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, ortak kara sınırının tamamının tel örgüyle kapatılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü bildirmişti. Türkiye, Bulgaristan'ın sınıra tel örgü yapılması kararına tepki göstermişti.

 

Yılbaşından bu yana Bulgaristan'a kaçak giriş yapan 5 bin kişinin gözaltına alındığı, sınıra yaklaşan 16 bin kişinin radar sistemleri sayesinde ülkeye giremediği açıklanmıştı.