Millî İttifak’ın seçim çalışması belli oldu

Siyasî partilerin yurtdışında da temsilcilikler açabilmesine imkân veren yasanın kabul edilmesinin ardından Saadet Partisi de yurt dışında temsilciler atamaya başladı. Hollanda’da Bayram Başalan’ın başkanlığında kurulan temsilcilik, çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.


  • Kayıt: 18.05.2015 22:18:00 Güncelleme: 18.05.2015 22:18:00

Siyasî partilerin yurtdışında da temsilcilikler açabilmesine imkân veren yasanın kabul edilmesinin ardından Saadet Partisi de yurt dışında temsilciler atamaya başladı. Hollanda’da Bayram Başalan’ın başkanlığında kurulan temsilcilik, çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

 

Yaklaşan seçimler öncesi seçim stratejisini ve çalışmalarını kamuoyuna duyurmak için bir basın toplantısı düzenleyerek Hollanda’daki Türk basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Hollanda Bölge Temsilciliği, önemli açıklamalarda bulundu.

 

Rotterdam Köşk Restoran’da gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya SP Hollanda yönetiminden Bayram Başalan, İrfan Ulusoy, Hasan Koç, Çelebi Sarıbek, Ahmet Şengönül, Adnan Mutlu, Mücahit Oturak, Havva Koç, Ramazan Kıraç, Gençlik, Kadın Kolları ve Danışma Kurul Üyeleri, Seçim Karargâhı Sorumluları, Nizam-ı Âlem Ocakları ve BBP Hollanda Temsilcileri ile basın mensupları katıldılar.

 

SP Hollanda Genel Sekreteri Çelebi Sarıbek tarafından yönetilen toplantıda ilk söz Bayram Başalan’a verildi. Katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Başalan, 6 aylık kısa bir sürede 10 kişilik yönetimi, 30 kişilik Danışma Kurulunu, 20 yerleşim bölgesinde temsilcileri belirlediklerine dikkat çekti ve özetle şunları dile getirdi:

 

“Ekonominin dibe vurduğu, dış politikanın iflas ettiği, ahlâk ve maneviyatın çökertildiği, komşu ülkelerle düşman hâline getirildiği, insanların borç ve açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiği bir Türkiye var önümüzde. Bu sorunların çözümünü Erbakan Hocamız ortaya koymuştur. Yeniden büyük Türkiye’nin ve yeni bir Dünya’nın kurulması, ancak Saadet Partisi’nin iktidarıyla mümkündür. İçi boşaltılmış bir Müslüman tipi oluşturdular. Şekil değil, şuurdur insanı insan yapan. Ahlâk ve maneviyat olmadan kutlu yolculuk başlatılamaz. İslam Birliği’nin temeli olan D8‘leri ve rantiyenin hayat membaını kurutan, vatandaşa adil paylaşımı sunan Havuz Sistemi’ni hayata geçireceğiz, bütün dünya insanlarına rahat bir nefes aldıracağız. Emperyalizmin ve kapitalizmin insafına hiçbir dünya yurttaşını terk etmeyeceğiz. Biz hiçbir partinin değil bu kokuşmuş, faizci ve maddeci sistemin tek alternatifiyiz. Bu gerçekler 13 yıldır halktan gizlenmeye çalışıldı. Ama artık, mızrak çuvala sığmıyor. Gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır, biz şimdi o demlerdeyiz. Zafer yakındır, inşallah!”

 

 

 

Zeynel Abidin kılıç /  Rotterdam