Utrecht'de Sıla Buluşması

Hollanda Sivaslılar Platformu’nun geleneksel hale gelen “ Sıla Buluşması”nın  sekizincisini SV Nieuw Utrecht Sportpark Rijnvliet tesislerinde gerçekleşti.


  • Kayıt: 18.05.2015 22:24:00 Güncelleme: 18.05.2015 22:24:00

Hollanda Sivaslılar Platformu’nun geleneksel hale gelen “ Sıla Buluşması”nın  sekizincisini SV Nieuw Utrecht Sportpark Rijnvliet tesislerinde gerçekleşti.

 

Hollanda’da yaşayan Sivaslıların, birlik ve beraberliğinin pekişmesi, gurbette yaşayan insanımızın tanışıp kaynaşması için başlatılan 'Sıla Buluşması ve Türkü Gecesi' yapıldı.

 

Sunuculuğunu Sami Üşenti'nin yaptığı gecede yöresel Sivas mutfağından 'Meşhur Sivas Köftesi' ikramının akabinde mahalli sanatçılardan türküler ile geceye ayrı bir renk kattılar.

 

Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, kültürel değerleri, gelenekleri ve görenekleri yaşatmak amacı ile bu tür geceleri yaptıklarını söyledi.

 

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Arif Yakışır "  İçinde yaşadığımız Hollanda'da böyle farklı alanlarda faaliyet gösteren sosyal, kültürel, siyasi ve eğitim alanında aktif olan hemşeri derneklerimizi federasyon olarak destekliyoruz. 

 

 

Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Gedik " Sivas'ta yanan Türklük meşalesinin daim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz dedi.

 

Leiden Türk İşadamları Derneği TOVER Başkanı Durmuş Doğan " Hollanda'da ki Türk STK kurumları yapı değiştirmeye başladı. Hemşeri derneklerimiz git gide çoğalıyor. O anlamda ki açığı kapatmaya çalışıyor.İnsanların biraya gelmelerini sağlıyor. Hem kültürel, hem de sosyal yönde faaliyet gösteriyorlar.   

 

SV Nieuw Utrecht Sportpark Kulübü genel koordinatörü Ömer Soner " Sekizinci Hollanda Sivaslılar Platformu'nun Utrecht'te kulübümüzde yapılmasından son derece onur duyduk.  Bu tür programlar birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek açısından çok önemli." dedi