İngiltere'de Süpermarket "Helal" Damgalı Domuz Ürünü Sattı

İngiltere'deki bir süpermarket zinciri, domuz eti ürünlerinin üzerine yanlışlıkla "helal" damgası bastı. Olayın anlaşılmasının ardından market, ülkedeki Müslüman müşterilerinden özür diledi.


  • Kayıt: 20.05.2015 09:40:00 Güncelleme: 20.05.2015 09:40:00

İngiltere'deki bir süpermarket zinciri, domuz eti ürünlerinin üzerine yanlışlıkla "helal" damgası bastı. Olayın anlaşılmasının ardından market, ülkedeki Müslüman müşterilerinden özür diledi.

 

MÜSLÜMAN MÜŞTERİLER TEPKİ GÖSTERDİ

 

"Aldi" adlı Alman gıda zincirinin İngiltere genelindeki marketlerinde domuzdan yapılan sosisleri "helal" damgası ile satması, şirketin Müslüman müşterilerinin tepkisini çekti. Ürünlerde "helal" damgası bulunduğunu fark eden müşterilerin şirketi uyarması üzerine Aldi, müşterilerinden özür diledi.

 

MARKET ÖZÜR DİLEDİ

 

Şirketten yapılan açıklamada, olayın soruşturulduğu ve ürünleri tedarik eden firmayla görüşüldüğü belirtildi. Ürünlerin "bir hata sonucu helal sertifikalı olarak damgalandığı" bildirilen açıklamada, "Sorun düzeltiliyor. Bu talihsiz ve istisnai sorunun sebep olduğu tüm karmaşıklıktan dolayı özür dileriz" denildi.

 

Olayın yasaya uygunsuz durum taşımadığı ya da gıda güvenliği sorunu bulundurmadığı ifade edilen açıklamada, aldıkları ürünlerden memnun olmayan müşterilerin ürünleri marketlere geri getirebileceği ve bu kişilere tam ücret iadesi yapılacağı bildirildi.

 

 

DOMUZ ETİNİN ÜZERİNE "HELAL" DAMGASI

 

"Helal" damgalı ürünlerin İskoç "Punjab Pakora" isimli şirket tarafından üretildiği, Aldi'de satılan bu firmaya ait domuz ürünlerinin üzerinde Müslüman müşterilerin tüketimi için uygunluğu belirten "Birleşik Krallık Sağlık Kodu" damgası bulunduğu kaydedildi.

 

"DURUMU ÇÖZDÜK"

 

Punjab Pakora'dan yapılan açıklamada ise yanlış damgalamanın fabrikalarındaki yazıcıdan kaynaklandığı belirtildi. Şirket, "Maalesef müdürümüz yazıcıdaki hatayı fark edememiş ve baskıya girilmesine onay verilmiş. Bu sorunu düzeltmek için elimizden gelen her şeyi deniyoruz. Bu konuyla bağlantılı tüm müşterilerimizle iletişime geçtik ve durumu çözdük" ifadesini kullandı.

 

Dünya çapında 20'den fazla ülkede 9 binden fazla marketi bulunan gıda zinciri Aldi, diğer süpermarketlere göre uygun fiyatlı ürünler satmasıyla tanınıyor.