Hollanda'da Polis Eylemi

Hollanda'da çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam isteyen polis memurlarının eylemleri devam ediyor.


  • Kayıt: 21.05.2015 18:51:00 Güncelleme: 21.05.2015 18:51:00

Hollanda'da çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam isteyen polis memurlarının eylemleri devam ediyor.

 

Yaklaşık iki aydır farklı şehirlerde gösteri düzenleyen polisler bu kez Lahey'deki meclis binası önünde toplandı. Senato ve Meclis binasının etrafını saran 2 bin kadar polis saat başı çaldıkları sirenlerle seslerini duyurmaya çalıştı. Sendikalar ve bazı siyasetçilerin de destek verdiği eylemde Maliye Bakanlığına yürüyen polisler, bakanlığın önüne sembolik olarak içi boş sandıklar koydu.

 

Saat başı siren çalan göstericiler, Güvenlik ve Adalet ile Maliye Bakanlarını taleplerine sessiz kalmakla suçladı.

 

Ülke ekonomisinin düzelmeye başladığını belirten polis sendikası başkanı Gerrit van de Kamp, bu kapsamda hükümetten maaşlara zam yapmasını istediklerini dile getirdi.

 

Maliye Bakanlığına maaş artışına ilişkin taleplerini içeren bir mektup sunan sendika temsilcileri, istekleri yerine getirilene kadar eylemlere devam edecekleri mesajı verdi.

 

 

Maaşlarına yüzde 3 oranında zam yapılmasını isteyen polislerin iş bırakma eyleminden dolayı iki hafta önce Feyenoord-Zwolle arasında oynanması gereken birinci lig maçı ertelenmek zorunda kalmıştı.

 

Polislerin geçen ay Lahey'de düzenlenen Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı sırasında yapmayı planladıkları eylem ise mahkeme kararıyla durdurulmuştu.