En çok bisiklet kullanan ülke Hollanda

Avrupa Bisiklet Federasyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa ülkeleri arasında en çok bisiklet kulanan ülke Hollanda.


  • Kayıt: 22.05.2015 10:00:00 Güncelleme: 22.05.2015 10:00:00

Avrupa Bisiklet Federasyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa ülkeleri arasında en çok bisiklet kulanan ülke Hollanda.

 

Federasyon’un, bisiklet turizmi, bisiklet kullanım sayısı, trafikte bisiklet güvenliği, bisiklet piyasası, bisiklet dernekleri sayısına göre yaptığı değerlendirme sonuçlarına göre; bisiklet dostu ülkelerin başında Danimarka, Hollanda, İsveç ve Finlandiya yer aldı.

 

Günlük yaşamda en fazla bisiklet kullanımı, güvenlik ve bisiklet turizmi açısından Hollanda ilk sırada. Ancak bisiklet satışı ve bisiklet derneği üyeleri açısından Danimarka birinci.

 

Hollanda’da trene binerken katladığı bisikletini Den Haağ Merkez İstasyonu'na inince açıp parlamentoya doğru ilerleyen milletvekili ya da bakanlar da başkentin değişmeyen görüntülerindendir.

 

 

Dünyanın en büyük bisiklet parkı

 

Utrecht Tren İstasyonu yakınına, 12 bin 500 bisiklet kapalı dünyanın en büyük bisiklet parkı yapılıyor.  Hollanda’da ayrıca, Harley Davidson modelinde yatarak sürülen yada bisikletlerin ön ve arkasına takılan, çocuk taşımak için tasarlanmış vagonlar da Hollanda sokaklarında sık rastlanan araçlardan.