Gül ve Erdoğan'a çirkin sözler!

''Türkiye, Erdoğan ve Gül'ün önderliğinde İslam mafyası tarafından rehin alındı”


  • Kayıt: 01.12.2012 00:37:00 Güncelleme: 01.12.2012 00:37:00
AB Bakanı Egemen Bağış'la yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen Hollandalı aşırı sağcı milletvekili Barry Madlener, bu kez de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için çirkin ifadeler kullandı.
AB'nin genişlemesiyle ilgili olarak Hollanda parlamentosunun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi'nde yapılan oturumda aşırı sağcı PVV (Özgürlük Partisi) milletvekili Madlener'in Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan için sarf ettiği sözler tepki çekti.
 
Oturumda, Madlener'in Türkiye için “Erdoğan ve Gül'ün önderliğinde İslam mafyası tarafından rehin alındı” ifadesini kullanmasına tepki gösteren D66 lideri Alexander Pechtold, PVV milletvekili Raymond de Roon'un da daha önce Başbakan Erdoğan ile ilgili çirkin sözler kullandığını hatırlatarak, “Terbiyeli konuşulmalı” dedi.
 
Pechtold, Hollanda parlamentosunda müttefik devletler hakkında bu şekilde konuşulduğu izlenimi yaratılmaması ve görgü kurallarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.
 
Madlener'in Türkiye'nin müttefik olmadığını ileri sürmesine daha da kızan Pechtold, “Bu böyle devam ederse benim görüşecek bir şeyim yok” dedi. Bunun üzerine Madlener, Meclis Başkan Vekili tarafından uyarıldı.
 
BİR TEPKİ DE TIMMERMANS'TAN
Madlener'e bir tepki de Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans'tan geldi. Timmermans, “Dışişleri Bakanı olarak Madlener'in Türkiye'nin başbakanı için kullandığı ifadelere katılmadığımı söylemek durumundayım. Bana göre gerçek argümanların yoksa hakarete başlarsın” diye konuştu.