Yeni Teşvik sistemi

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Hollanda'da yeni teşvik sistemi hakkında iş adamlarını bilgilendirdi.

 


  • Kayıt: 02.12.2012 11:39:00 Güncelleme: 02.12.2012 11:39:00

Hollanda Genç İşadamları Federasyonu'na bağlı Amsterdam AGİAD've Rotterdam ROGİAD'ta düzenlenen teşvik bilgilendirme seminerine Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nihat Alkaş, Dış Ticaret Uzman Gürer Önder, Lahey Ticaret Müşaviri Engin Ertekin, Rotterdam Ticaret Ataşesi Tuğba Sander, İşletme Uzmanı Dr. Erdal Bal ve HOGİAF''a üye işadamları katıldı.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığından Daire Başkanı Nihat Alkaş,Türkiye ekonomisinin son sekiz yılda üstün performans gösterdiğini söyledi. Alkaş "Üstün performans ve yakalanan yüksek büyüme rakamlarını, 2002 yılından bu yana sürdürülen reformlarla desteklenen tutarlı finans politikalarına borçludur. Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye’yi doğrudan yabancı yatırım (DYY) rakamlarında bölgesinin lideri yaparken, bir yandan da ekonomi ve finans sektöründe devrim niteliğinde yeniliklerin önünü açtı."

Türkiye Ekonomi Bakanlığından Daire Başkanı Nihat Alkaş,Türkiye’deki bu ortamdan daha fazla yararlanmak üzere; Hollanda’da bulunan yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Programı değerlendiren HOGİAF Başkanı Mehmet Kabakyer, "Dünyayı saran ekonomik krizin etkileri bütün dünyada olduğu gibi Hollanda'da kendini hissettirdi.Girişimciler olarak bu krizden de ciddi manada etkilenmekteyiz.Dünya üzerinde ki değişik pazarlar krizin teyit geçtiği ülkeler girişimcilik noktasında yeni yatırım alanlarına yönelmeyi teşvik etmekte.

Program daha sonra İşletme Uzmanı Dr. Erdal Bal sine vizyon eşliğinde işadamlarını yatırım imkanları konusunda detaylı bilgiler verdi.