Hollanda'yı 'Yarının Liderleri Zirvesi" Projesinde Rıza Doğan temsil ediyor

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından "Yarının Liderleri Zirvesi"  Projesi kapsamında 8 Aralık 2012’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası Ankara’da ki toplantıda Hollanda'yı Rıza Doğan temsil edecek.


  • Kayıt: 07.12.2012 16:22:00 Güncelleme: 07.12.2012 16:22:00
Hollanda’nın köklü üniversitelerinden Amsterdam Üniversitesi pedagoji ve hukuk bölümünde okuyan Rıza Doğan, öğrenci haklarını savunup, taleplerini üniversite yönetimine iletmekle yükümlü olan 11 kişilik Amsterdam Üniversitesi Öğrenci Konseyi temsilciler grubuna rekor oy ile  seçilmesinin ardından,Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından 'Yarının Liderleri Zirvesi" Projesine davet edildi.

 

Hollandalı Türk kökenli öğrencilerin bu başarıları bizi gururlandırıyor
Başkent Amsterdam'da Troya sanat sergisinin açılışı sonrasında  Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Hollanda'yı 'Yarının Liderleri' projesinde  temsil edecek olan Rıza Doğan'a başarılar diledi. Doğan "Hollanda'nın köklü üniversitelerinden biri olana Amsterdam Üniversitesinde rekor bir oy ile üniversite konseyine seçilmelerinden dolayı son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Hollandalı Türk kökenli öğrencilerin bu başarıları toplumumuzun burada ki imajı açısından büyük önem arz ediyor.Türkiye'de yapılacak olan 'Yarının Liderleri Zirvesi'  projesi kapsamında Sayın Bakanımızın Suat Kılıç'ın vereceği ilk dersin vereceğini öğrendik.Burada dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler ile  kazınılan deneyim ve tecrübe ile Rıza Doğan Hollanda'da bir yıl süre ile yapacağı 'Öğrenci Konseyi'  temsilciler grubu görevinde daha başarılı olacağına inanıyorum."

 

Diğer taraftan Troya sergisi açılışına katılan Çanakkale Milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Danış,Hollanda'yı Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen "Yarının Liderleri Zirvesi" nde temsil edecek olan Rıza Doğan'a başarılar diledi.

 

Deneyim ve tecrübeyi  Amsterdam'da ki görevimde diğer arkadaşlarım ile paylaşacağım
Rıza Doğan, bir yıl süre ile devam edecek olan bu görev öncesinde Hollanda Eğitim Bakanlığı ile bir yıllık kontrat imzaladığını söyledi. Doğan,öğrenci konseyine seçilmesinin ardından ilk toplantılarını geçen hafta yaptıklarını ifade etti.Rıza Doğan "Türkiye Öğrenci Konseyinin resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gidiyorum. Burada dünyanın değişik ülkelerinden gelen Türk kökenli öğrenciler ile bir arada bulunacağız.Onlar ile tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşacağız.Sayın Bakanımız Suat Kılıç'tan ilk dersi alacağız.Bu deneyim ve tecrübeyi  Amsterdam'da ki görevimde diğer arkadaşlarım ile paylaşacağım.Bu benim yurt dışında ilk deneyimim olacak.  Hollanda'yı Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmek istiyorum."

 

Dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda öğrenci katılıyor
İlk derslerin verileceği, 'Yarının Liderleri Zirvesi'  birçok üniversitede Uygulanan 21. Yüzyıl dünyasının ve Türkiye'sinin yönetimine talip olacak genç bireylere liderlik özelliklerinin geliştirilmesi ve entelektüel bir kişilik kazandırmak üzere uygulanacak olan 'Yarının Liderleri Projesi' ne dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda öğrencinin katılacağı açıklandı.

 

Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu,'Yarının Liderleri Projesi' Türkiye’de 26 üniversitede, YÖK, Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrenci kollarının desteği ile gerçekleştiğini,5 danışma kurulu bulunan projede öğrencilerin katılımının mülakatla gerçekleştiğini söyledi.Ağaoğlu " Bu proje üniversite rektörlükleri tarafından finanse ediliyor.Dünyanın her yerinden katılan genç beyinlerin başarılı diplomatlar olarak geleceğe ışık tutması. Temel amaç olarak yarının başarılı liderleri olabilmeleri hedefleniyor.Dünyadan ve Türkiye'den katılacak öğrencilere ilk dersi Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç verecek.Akabinde Faik Tunay (İstanbul Milletvekili) ve Prof. Dr. Zuhal Topçu (Ankara Milletvekili) ders verecek." dedi.