ÖĞRENCİ YURTLARI BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

ÖĞRENCİ YURTLARI BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLDÜ


  • Kayıt: 16.12.2012 08:56:00 Güncelleme: 16.12.2012 09:02:00

Mustafa Toga

ROTTERDAM: Hollanda medyasında yurtlarla ilgili yer alan haberleri belediye meclisine taşıyan Leefbaar Rottaerdam grubu adına konuşan bayan Anita G. Fahmel, orada kalan öğrencilerin can güvenliği, yaşam tarzları ve aldıkları radikal eğitim üzerinden belediye yönetimini topa tuttu. Fahmael, geçmişte de Gülen hareketiyle ilgili bu tür tartışmaların yapıldığını ancak üstünün örtüldüğünü söyledi. Mecliste  temsil edilen bütün siyasi partiler ise genel olarak yurtlarda kalan çocukların güvenliğinin çok önmeli olduğunu, yurt binalarının gerekli izin ve yangın güvenlik beglerinin olması gerektiğinin altını çizdiler.

Belediye yönetimi ise toplantıdan önce bütün siyasi partilere birer mektup göndererek halihazırdaki 6 öğrenci yurdunun hepsinin gerekli izin ve yangın güvenlik belgelerinin olduğunu ve herhangi bir yasal olmayan faaliyetin bulunmadığını yazılı olarak açıklamıştı.

 

 

CDA partisinden belediye meclis üyesi Muzaffer Çetin; "Vatandaşlarımız kendi inisiyatifleri ile bu yurtlar sayesinde güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar, Hollanda da yaşayan Türk toplumuna katkıda bulunuyorlar. Tabi bu herkesin hoşuna gitmeyebilir, gitmesinede gerek yok. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz öncelikle bunu söylemek lazım iyi yada eksik bu yurtlar çocukları sokaktan kurtarıyor, kriminel olaylardan, uyuşturucudan koruyorlar. Genelde yüksek eğitimli, üniversiteli gönüllüler tarafından bu çocuklar hem ders konusunda hem ahlaki hem de diğer konularda destek alıyorlar. Bu çocukların çocunluğuda yüksek okula ve üniversiteye gidiyorlar, topluma ekonomik ve sosyal alanda katkı saglıyorlar. Hollanda´da din özgürlüğü ve eğitim özgürlüğü var. Her dini gurup gibi müslümanlarda çocuklarını istedikleri gibi eğitme ve öğretme hakkına sahiptir" dedi.

Aile, eğitim ve gençlerden sorumlu CDA´lı daimi encümen üyesi Hugo de Jonge´da bu yurtlar ve aileler ile diyaloga geçerek ailelerin beklenti ve sorunlarını ve özellikle ailelerin çocuklarını hangi sebepten yurtlara gönderdigini bilmek istediğini belirtti.
Meclis toplantısı sonunda bir kaşık suda kopartılan fırtınaların gerçeklerle tam örtüşmediği ortaya çıkmış oldu.