ABD ajanı Suriye sınırında yakalandı


  • Kayıt: 05.07.2015 18:56:00 Güncelleme: 05.07.2015 19:01:00

ABD Donanması askeri Richard Persson bagajında 2.5 kilo külçe altın, telefon-takip cihazları ve kameralarla Suriye sınırında 0 noktasında yakalandı. DAEŞ'e militan satın almak için Türkiye'ye geldiği belirlenen ajan sınır dışı edildi.

 

ABD ajanı Suriye sınırında yakalandı

Irak'ı işgal edip bölgenin tüm sosyal yapısını değiştiren ABD, ülkeye getirdiği kaos ile DAEŞ gibi kanlı bir terör örgütünün doğması için uygun bir altyapı sunmuştu. DAEŞ'in başındaki Ebu Bekir Bağdadi, ABD'nin gözetimindeki Bucca Hapishanesi'nde şu an DAEŞ'in sekiz üst düzey yöneticisi olan isimlerle buluştu. DAEŞ'in temelleri Bucca'da atılırken, ABD'nin hapishanesi adeta bir terör akademisi gibi çalışmıştı. Çuvalcı Paşa olarak bilinen CIA'nın eski patronu David Petraeus'un kontrolünde büyüyen DAEŞ kısa sürede bölgenin en durdurulamayan gücü haline gelirken, dengeleri değiştiren etken olarak da dikkat çekti.

 

DAEŞ'İ BESLEYEN ABD

DAEŞ'in silahlarından, yiyeceklerine, kadar her şeyi de Amerikan'dı. İnfaz görüntülerini Hollywood filmi gibi çeken, DAEŞ, ABD önderilğindeki koalisyon güçlerinin bombardımanı ile yok olması gerekirken iyice büyüdü. Çünkü koalisyon DAEŞ'i vurmuyordu. ABD'nin bu kadar içli dışlı olduğu örgütle ilgili en somut bağlantıyı ise Takvim gazetesi ortaya çıkardı. Daha önce üç DAEŞ'e hizmet eden Kanada-İngiliz ajanı Muhammet Reşit'i deşifre eden Takvim şimdi de eski ABD Deniz Piyadesi Karsten Richard Persson'u bölgede ajanlık yaparken görüntüledi.

 

100 GÜMÜŞ SİKKESİ VAR

Takvim gazetesinin edindiği bilgilere göre, eski Deniz Piyadesi Karsten Richard Persson, 20 Haziran 2015'te uçakla İstanbul'a geldi. Lüks bir otomobil kiralayıp Gaziantep Oğuzeli'nden sınır hattına geçti. Yanında getirdiği külçe külçe altınları bozdurup, para karşılığı DAEŞ'e militan devşirdi. Sınırın iki yakasında çektiği görüntüleri de merkezine iletti. Devriye gezen jandarma timi, 26 Haziran'da ajanı sınırın tam sıfır noktasında ele geçirdi. ABD'li ajanın aracında çok sayıda elektronik araç, gizli kameralar, telefon-takip cihazları, 100 adet gümüş sikke ve 2.5 kilo külçe altın ele geçirildi. ABD'li Persson ise sorgusunda tüm suçlamaları reddetti. "Babam ölünce yüklü bana miktarda miras kaldı. Onları satıp altın aldım. İslam'ı çok merak ediyordum. Öğrenmek için buraya geldim" dedi. ABD'li adam sorgusunun ardından sınır dışı edildi.

 

'MÜSLÜMANLIK İÇİN GELDİM'

Ajan Perrson ifadesinde şöyle konuştu: 2 yıl önce Deniz Kuvvetleri'nden kendi isteğimle ayrıldım. 2008'de babam öldü. Hayat sigortasından bana yüklü bir miras kaldı. Altınları bu parayla aldım. Türkiye'ye Müslümanlık için geldim. Kamera ile askeri alandan görüntü almayı düşünmedim. Savaşı çekiyordum.