UTRECHT TURİZM FUARI KAPILARINI AÇTI

Hollandalıların tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan "Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı", 8 Ocak 2013'te açıldı. Bu yıl 42. düzenlenen ve 5 gün süreyle açık kalacak olan fuara bu yıl toplam 150 ülkeden, 1.400'ü aşkın turizm kuruluşu katıldı.


  • Kayıt: 08.01.2013 17:32:00 Güncelleme: 09.01.2013 12:59:00

Bu yıl 42. düzenlenen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarının açılışına Rotterdam Başlonsolosu Toğan Oral ve Deventer Başkonsolosu Yunus Belet´in yanı sıra Lahey Büyükelçiliği Kültür, Tanıtma ve Turizm Müşaviri Enis Tataroğlu, Rotterdam Muavin Konsolosu Asrin Savran, Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Engin Ertekin, Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, Rotterdam Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Tugba Sander, Muğla Valisi Fatih Şahin, İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, THY Hollanda Müdürü Ahmet Şahin, HOTIAD Genel Başkanı Turgut Torunoğulları, Rotterdam Anakent belediye meclis üyesi Zeki Baran, eski CDA Milletvekili adayı Osman Elmacı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Türkiye´de ve Hollanda´da faaliyet gösteren çok sayıda turizm firmasının temsilcileri katıldı.

Açılışta Turizm fuarı ilgili bir demeç veren Lahey Büyükelçiliği Kültür, Tanıtma ve Turizm Müşaviri Enis Tataroğlu: "Türkiye'nin 8-13 Ocak 2013 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'na 750 metrekarelik alanda 40 katılımcı kuruluş ile birlikte yer aldığını" söyledi. Tataroğlu ayrıca, bağımsız katılan diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Türkiye'nin temsil edildiği toplam alan 1.400 metre karenin üzerinde yer almaktadır. Türkiye bu büyüklükteki katılımıyla Utrecht Turizm Fuarının en büyük 10 katılımcısı arasında yer aldı. 42. kez düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı hem turizm sektörü kuruluşlarını tur operatörleri ve seyahat acentelerini hem de tüketicileri bir araya getiren bir organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatıdır. Fuar süresince müşavirliğimiz standında Türk mutfağından örneklerin yer aldığı kokteyl ve ikramların yanı sıra açılış konserine de organize edildi, dedi.

 

Lahey Büyükelçiliği Kültür, Tanıtma ve Turizm Müşaviri Enis Tataroğlu daha sonra, 2012 yılında 126 bin kişinin ziyaret ettiği Turizm fuarının Türkiye açısından çok yaralı geçtiğini ve Türkiye'ye gelen Hollandalı turist sayısının 2011'de 1,19 milyon iken 2012 de 1,25 milyon olduğunu aktardı. Diğer ülkelerde turist sayısında gerileme olurken Türkiye´nin yüzde 1 büyüme gösterdiğini, 2013 de ise daha fazla Hollandalı turistin Türkiye´ye gideceklerini beklediklerini söyledi.

 

 

Mustafa Toga