Oxfam'dan İngiltere'ye 'sığınmacı' eleştirisi


  • Kayıt: 07.10.2015 15:02:00 Güncelleme: 07.10.2015 15:05:00

Oxfam İngiltere Başkan Yardımcısı Lawrenc, "Suriyeli sığınmacıların eşit dağılımı bakımından İngiltere, payına düşenin sadece 4'te birini kabul ediyor" dedi.


Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Suriyeli sığınmacıların ülkelere alınması kapsamında, İngiliz hükümetini üzerine düşeni yapmadığı gerekçesiyle eleştirdi.


Merkezi İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam, Avrupa'nın bu yaz karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizi nedeniyle, "Suriyelilerle Dayanışma" başlıklı yeni raporunu yayımladı.


Sığınmacıların yerleştirilmesi ile ülkelerin mali yardımlarına ilişkin analizlerin yer aldığı raporun, ülkelerin ekonomik büyüklüklerine göre hazırlandığını açıklayan Oxfam, Suriye'nin komşu ülkelerinde bulunan Suriyeli sığınmacıların yüzde 10'unun 2016 yılı sonuna kadar daha zengin ülkelere yerleştirilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.


Rapordaki analizlere ilişkin konuşan Oxfam İngiltere Başkan Yardımcısı Penny Lawrence, Suriyeli sığınmacıların eşit dağılımı bakımından İngiltere'nin payına düşenin sadece 4'te birini kabul ettiğini belirterek, "Böylesine güçlü ve zengin bir ülkenin bu kadar yetersiz olması, sorumluluklarını ihlal ettiği anlamına geliyor. Birçok ülke yapmazken, İngiliz hükümeti, yaptığı mali yardımlarından ötürü kutlanmalıdır. Aynı merhameti savunmasız sığınmacıların yerleştirilmesinde de göstermelidir" ifadelerini kullandı.