Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yarın Türkiye'ye geliyor


  • Kayıt: 24.11.2015 15:52:00 Güncelleme: 24.11.2015 15:52:00

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu ile birlikte Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına başkanlık etmek üzere yarın Türkiye'ye geliyor.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, geçen hafta duyurulan Türkiye ziyaretini yarın gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus yapımı Su-24 tipi savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Lavrov'un İstanbul'a yapacağı ziyaretin iptal edilip edilmediğini sorusuna, ziyaretle ilgili hazırlığın devam ettiği yanıtını verdi. Kaynaklar, Rus makamlardan iptal konusunda herhangi bir bildirim almadıklarını kaydetti.

 

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov da, "Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği olarak ziyaretin hazırlıklarına devam ediyoruz. Bize iletilen bir iptal kararı bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

 

Rusya Savunma Bakanlığı, bugün Suriye'de Rus hava kuvvetlerine ait Su-24 tipi bir savaş uçağının düşürüldüğünü açıklamıştı.

 

Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanlıkları geçen hafta yaptıkları açıklamada, Lavrov'un 25 Kasım'da Türkiye'ye geleceğini, İstanbul'da Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına başkanlık edeceğini duyurmuştu. Taraflar görüşmelerde ikili ve bölgesel meselelerin ele alınacağı bildirmişti.