İki lider "Kıbrıs müzakereleri"ni görüşüyor


  • Kayıt: 25.11.2015 11:07:00 Güncelleme: 25.11.2015 11:07:00

Kıbrıs müzakereleri kapsamında son kez 23 Kasım'da bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis Lefkoşa'da bir araya geldi. İki liderin görüşmelerinin ardından açıklama yapmaları bekleniyor.

 

Kıbrıs sorununa çözüm bulunması yolunda Ada'da sürdürülen müzakereler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya geldi.

İki lider, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde, ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde görüşmeye başladı.

 

Görüşmede, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in yanı sıra Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ve diğer yetkililer hazır bulundu.

 

Kıbrıs'ta yoğunlaştırılmış müzakereler kapsamında son kez 23 Kasım'da bir araya gelen iki liderin, bugünkü görüşmenin ardından bir açıklama yapmaları bekleniyor.

 

Şubat 2014'te imzalanan ortak açıklama sonrasında yeniden başlayan müzakereler, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından ivme kazanmıştı.