Hollandalı Pilot: 'Rus uçağına yapılan uyarıları duydum'


  • Kayıt: 25.11.2015 11:10:00 Güncelleme: 25.11.2015 11:10:00

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürüldüğü anda bölgede olan Hollandalı bir pilot, Türkiye’nin düşürülen uçağa yaptığı ikazları duyduğunu söyledi.

 

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürüldüğü anda bölgede olan Hollandalı bir sivil pilot, Türkiye’nin düşürülen uçağa yaptığı ikazları duyduklarını ancak ikazlara herhangi bir cevap verilmediğini söyledi.

 

Hollanda’da yayın yapan RTL 4 televizyonuna konuşan ismi açıklanmayan pilot, uçağın düştüğü anda bölgede uçuş halinde olduklarını kaydetti.

 

Olay anında kendilerine de F-16 uçaklarının uçuşu dolayısıyla alçak uçmaları yönünde uyarı yapıldığını belirten pilot, şöyle konuştu: "Kalkıştan hemen sonra acil durum frekansından Türk Hava Kuvvetleri’nin çağrısını duyduk. Türk hava sahasına girmek üzere olan uçak (Rus uçağı) onlarca kez Türkler tarafından uyarıldı. Ama Ruslar bir kez bile cevap vermedi."

 

Türk F-16’larının geçişinden sonra normal rotalarında uçuşa devam ettiklerini kaydeden pilot, F-16’ların Suriye tarafına geçmediğini ifade etti.  

 

Pilot, radarında görmediğini dile getirdiği Rus uçağının Türkiye hava sahasında düşürüldüğünden emin olduğunu dile getirerek, "Türklerin iletişim çabasında bir eksiklik yoktu" değerlendirmesinde bulundu.