Danıştay’dan Giriş Yasağı Hakkında Olumlu Karar


  • Kayıt: 18.02.2019 21:02:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:21

Danıştay’dan Giriş Yasağı Hakkında Olumlu Karar


Son dönem IND nin verdiği karararlarda oturum reddinin yanısıra bir vukuğatı olmamasına rağmen, IND tarafından Hollanda’ya ve Avrupa birliğine giriş yasağı uygulanmaktar.


Giriş yasağının geçerlilik süresinin sona ermediği taktirde, giriş yasağının geçiçi olarak kaldırmak için IND ye başvuru yapabilirler. Fakat bu başvuru içinde geçerli bir sebep olması gerekmektedir.


Giriş yasağı uygulaması Hollanda sistemeninin yanısıra  Schengen bilgi sisteminde de sinyal  olarak kaydedilmektedir.  Schengen ülkerine giriş yapıldığı taktirde  ‘Giriş Yasağı’ olarak sistemde görünmektedir.

 

Hollanda’da oturum başvurusu yapan Türk vatandaşlarının yaşadığı en büyük sorun. Başvuruların devam etmesine rağmen, giriş yasağından dolayı geçici oturum (STICKER) almamaları. Hollanda’da oldukları halde giriş yasağı olması düşündürücü.

 

Danıştay 5 aralık 2018 tarihinde giriş yasağını Avrupa Birliğini terk edildiği andan itibaren geçerli olduğunu ve Hollanda oturum prosedürünü etkilemiyeceğini belirtti.

 

Danıştayın almış olduğu kararın şu an giriş yasağından dolayı geçici oturum (sticker) alamayan Türk vatandaşlarınıda kapsamakta. Fakat bu konu hakkında henüz bir kanun değişikliği IND tarafından açıklanmadı.

 

Saygılarımlar,

 

Av.İsmet Özkara