Altın elbiseye talep arttı


  • Kayıt: 30.01.2015 09:56:00 Güncelleme: 30.01.2015 09:56:00

Kahramanmaraşlı bir kuyumcunun ürettiği 22 ayarlık 400 bin parça altından oluşan, 3 kilogram ağırlığındaki altın elbise, yaklaşık 350 bin liralık değerine rağmen, alım gücü olanlarca ilgi gördü.

 

Kuyumcu Ahmet Atakan, yaptığı açıklamada ilk etapta 8 altın elbise sattıklarını anımsatarak, tasarladıkları ürünün geçen yıl basına yansımasından sonra yoğun bir taleple karşılaştıklarını ve bundan sonra 10 altın elbise daha sattıklarını söyledi.
Müşterilerini gizli tuttuklarını belirten Atakan, "Yurt içinde birkaç satışımız oldu ancak ağırlıklı olarak yurt dışına satış yaptık. Azeri iş adamları ilgi gösterdi. Katar'a ve Moskova'daki birkaç müşterimize gönderdik" dedi.

 

Atakan, kendi tasarladığı altın elbisenin 15 usta tarafından 2 haftada üretildiğini anlatarak, "Bu yıl, elbisede kullanılan parça sayısı 400 bine çıktı. Geçen seneki tanıtımdan sonra yaklaşık 10 tane sattık bu seneki hedefimiz daha fazla" diye konuştu.

 

 

- "Tesettür modelinin isteyen oldu"

 

Ahmet Atakan, altın elbiseyi almak isteyen müşterilerden ilginç taleplerle karşılaştıklarını dile getirerek, "Müşterilerimizden biri altın elbisenin tesettür modelini istedi onu da yaptık. Tabi o farklı bir şeydi, onun maliyeti şu an buradakinin iki katıydı tesettür model olduğu için kullanılan altın ve işçilik daha fazlaydı. Ayrıca plajda giymek isteyen çıktı ona göre yaptığımız da oldu" ifadesini kullandı.

 

 

- "Toptan siparişler istendi"

 

Dubai'den bir iş adamının altın elbiseden toplu olarak alıp, bunu kendi markası altında satmak istediğini aktaran Atakan, şunları kaydetti:
"Biz bunun özel bir şey olduğunu düşündüğümüz, herkesin alabileceği bir şey olmasını istemediğimiz için bunu kabul etmedik. Biz bu elbisenin dünyada belirli sayıda kişilerde olmasını istiyoruz. Çünkü bu sürüm ürünü değil."

 

- "Taç, elbisenin 2 katı değerinde"

 

Ahmet Atakan, bu yıl müşterilerden gelen talep doğrultusunda altın elbisenin yanında taca ağırlık verdiklerini söyledi.
22 ayar altın üzerine yakut ve pırlantaları işledikleri tacın, elbiseden daha pahalı olduğunu vurgulayan Atakan, "Taç özel taşarım. Tacın değeri elbiseyi ikiye katlıyor. 300 bin dolar civarında. Bakmayın küçük durduğuna, şu an mankenin üzerinde 450 bin dolardan fazla altın var. Diğer aksesuarlar da hediyesi."
Yaklaşık 1 milyon 100 bin lira değerindeki altını üzerinden taşıyan model Seden Arslan, "Böyle bir elbiseyi taşımak çok güzel bir duygu, kendinizi özel hissediyorsunuz. Yaklaşık 3 kilogram olduğu için taşıması biraz zor. Giyen daha iyi anlar çok keyifli. Herkesin alabileceği bir hediye değil" diye konuştu.

 

 

İZMİR - Ahmet Bayram