“Onun Hikayesi” Ssd Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi


  • Kayıt: 01.02.2016 12:20:00 Güncelleme: 01.02.2016 12:20:00

Orjinal adıyla Gastorie “Onun Hikayesi” tiyatro oyunu Rotterdam Delfshaven’daki SSD Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

 

Her gösteride büyük beğeni toplayan “Onun Hikayesi” tiyatro oyunu, SSD Kültür Sanat Merkezinde yoğun bir seyirci katılımıyla sahnelendi.Bir yılı aşkındır gösterimde olan ve usta oyuncu Vedat Gültekin’in yazıp sahneye koyduğu, yönetmenliğini İbrahim Yarar’ın yaptığı 50 yıllık göçü anlatan Gastorie “Onun Hikayesi” tiyatro oyunu seyirciyi hem güldürdü hem hüzünlendirdi. 

 

“Onun Hikayesi” Ssd Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi



Bu oyun “Birinci nesle ahde vefa borcudur” diye konuşan oyunun yazarı Vedat Gültekin oyunu Ahmet Sarı ve Şenya Akdemir ile birlikte oynadıklarını, özellikle buradaki 3. Nesile ebebeyinlerinin geldiklerinde neler çektiklerini nelere maruz kaldıklarını anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

 

“Onun Hikayesi” Ssd Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi



 BİR OYUN İŞTE BU KADAR GÜZEL OYNANIR

 Bu oyuna kaçıncı defa geldiğini hatırlamadığını belirten Necat Kaya her gelişinde aynı haz ve aynı keyfle seyrettiğini belirtti. Kaya: “1964 yılından bu yana Hollanda’yı mesken tutmuş birinci kuşak insanlarımızın hikayesi, usta sanatçılar Vedat Gültekin, Şenay Akdemir, Ahmet Sarı tarafında ince hicivlerle bu kadar anlatılır. 1356 sayfa gurbet ve gurbetçiler üzerine tarih kitabı okuyacağınıza “Onun Hikayesi” tiyatro gösterisine gidiniz. Bir saat içerisinde görsel ve işitsel olarak yaşananları anlatsınlar sizlere. Sanatçıları kutluyorum, bir oyun bu kadar mı güzel oynanır. Ayrıca oyuna yüreğini koyan yönetmen İbrahim Yarar’ı da tebrik ederim” şeklinde konuştu.

 

“Onun Hikayesi” Ssd Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi



 TİYATRO İLE BİRLİKTE MÜZİK ZİYAFETİ

 Tiyatro gösterisinden sonra sahne alan Rıza Bektaş ve Şenay Akdemir ikilisi misafirlere müzik ziyafeti çektiler. Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan Göç Türkülerine, salonu dolduran seyirciler hep bir ağızdan eşlik ettiler.


Rotterdam // MUSTAFA TOGA