Hollanda 13.Türk halk Oyunları Yarışması Rotterdam’da Yapıldı


  • Kayıt: 14.02.2017 03:25:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:32

Hollanda Türk Halk Oyunları yarışmasının 13.’cüsü Rotterdam Stadsschouwburg Kültür Merkezinde yapıldı.

Rotterdam-Mustafa TOGA


Her sene geleneksel olarak yapılan Hollanda Türk Halk Dansları yarışmasında bu yıl Soest “Efeler Taburu” folklor ekibi Zeybek oyunu ile birinci oldu.
Paloina Amsterdam folklor ekibi Kafkas oyunu ile ikinci olurken üçüncü Belçika Brüksel’den katılan Dillere Destanekibi Burdur yöresi oyunuyla Rakkas Amsterdam ise Kafkas oyunuyla dördüncü oldular.
Cem Evi Alkmaar çocuk folklar ekibi ve Bihro-Bosna Rotterdam ekibi özel ödüle layık görülürken Halk Jürisi Özel ödülünü EKD Haarlem folklor ekibi Adıyaman yöresi oyunuyla kazandı.
BİRİNCİLİĞİ EFELER KAZANDI

Hollanda Birincisi Efeler Taburu, Soest Zeybek
Stichting Turks Volksdansen tarafından organize edilen Hollanda Türk Halk Dansları yarışmasının açılışı geçen yılın şampiyonu Tuğra Amsterdam/Rotterdam, Zeybek ekibinin gösterisiyle başlandı. Daha sonra gruplar sırasıyla sahne aldılar.
7’de 70’e Zaandam Korosu ve gösteri amaçlı sahneye çıkan minik gruplar salonu dolduran misafirler tarafından ayakta alkışlandılar.
Birinci olan Soest Efeler Taburu ekibi 1.’cilik kupasını T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ın elinde alırken çok mutlu olduklarını, düzenli çalışma, azim ve hırsa böyle bir başarıya ulaştıklarını söylediler.
Başkonsolosu Sadin Ayyıldız; “Bu tür kültürel çalışmaları organize eden Hollanda Türk Halk Dansları Vakfına ve yarışmaya katılan tüm ekipleri candan kutlarım. Birinciyi seçmek için jüri üyelerinden birisi olmak istemezdim. Çünkü ekiplerin hepside çok başarılıydı. Bence hepside birinciliği hak ediyordu” dedi.
Stichting Turkse Volksdansen Başkanı Altay Demirci ise amaçlarının Türk kültürünü Hollanda’ya tanıtmak ve bu kültürü yaşatmak olduğunu belirtti.
YARIŞMAYA 11 FOLKLOR EKİBİ KATILDI

Rotterdam Stadsschouwburg Kültür Merkezinde düzenlene 13. Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışmasına;
Efeler Taburu, Soest Zeybek
Paloina Amsterdam, Kafkas
Dillere Destan Brüksel, Burdur
Rakkas Amsterdam, Kafkas
EKD Haarlem, Adıyaman
Tuğra Amsterdam/Rotterdam, Zeybek
Turquaze-Vlinder Utrecht, Tekirdağ
Cem Evi Alkmaar, Siirt
DSB Devran Rotterdam, Diyarbakır/Adıyaman
Cem Evi Amsterdam, Roman
Bihro-Bosna Rotterdam’dan oluşan 11 folklor ekibi katıldı.
ÖDÜLLER DAĞITILDI
Biricilik kupasını Efeler Taburu ekibi Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ın elinde alırken ikincilik ödülünü kazanan ekibi açıklamak üzere sahneye Oktay Altuğ davet edildi. Üçüncüye Ali Durmuş, dördüncüye eski Hollanda Avrupa Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt, Halk Jürisi ödülünü ise Haarlem’den Adıyaman Folklor gösterisiyle katılan EKD ekibine ünlü piyanist Karsu Dönmez taktim etti.