3 Gün Şiir Rüzgarı Esti


  • Kayıt: 05.03.2014 19:15:00 Güncelleme: 05.03.2014 19:16:00

28 Şubat 2 Mart tarihleri arasında organize edilen BizimEce 11. Şiir Şöleni’ne Türkiye’nin dört bir yöresinden şairler, bestekarlar, söz yazarları katıldı.

 

 

 

"Şiirin Başkenti Salihli" de yüzlerce şiir severin katılımı ile gerçekleşen BizimEce 11. Şiir Şöleni bir rüya, bir masal gibi geldi geçti.

 

Sunuculuğunu Gügün Yalvaç’ın yaptığı Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonun da gerçekleşen şiir şölenine Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, MHP Belediye başkan adayı Zeki Kayda, AK Parti Belediye başkan adayı Hüsnü Tuğrul, İlçedeki Resmi dairelerin müdürleri, Belediye meclis üyeleri ve 500 kişiden fazla vatandaş katıldı.

 

 

 

Salihli’de 10 yıldır devam eden BizimEce Şiir Şölenlerinin 11. si BizimEce Edebiyat, Kültür ve Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Otman öncülüğünde gerçekleşti.

 

Ahmet Otman; "11. sini organize ettiğimiz bu şiir şölenimize desteklerini esirgemeyen Salihli Belediyesi’ne, Salihli Kaymakamlığı’na, Sart ve Adala Belediyeleri’ne, Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ticaret Borsası’na, Kefalet Kredi Kooperatifi’ne, Ertuğrul Tekstil’e, Tuğrul Tarım ve Petrol İşletmesi’ne, Kuzucuk Petrol ve Tarım Ürünleri’ne, Lidya Sardes Otel’e, Akuygur Zeytin Yağı Fabrikası’na, Azaklar Odun Köfte Restaurant’a, Girginler Market’e, Sönmez Güven Form Ofset’e ve diğer adını sayamadığım firmalara ayrıca 2010 dan beri yanımızda olan Ahmet Boztaş, Halil Yıldız, Ahmet Demir, İsmahan Işık Sarıgedik, Hatice Pekkara, Emine Uysal, Nezaket Özdemir, Aytekin Gökkaya, Emrah Koçer, Osman Özel, Hüseyin Karaman, Cihat Yakar, Hasan Ulaş ve Cem Yıldırım’dan oluşan Sanat Dostları Grubuna çok teşekkür ederim" dedi.

 

 

 

Otman daha sonra, "Bu yılki Sanat Dostları Ödülünü Salihli Ticaret ve Sanayi Odası adına başkan İbrahim Yüksel’e ve Ertuğrul Tekstilin sahibi Hayati Ertuğrul’a vermeyi uygun gördük. Şiir etkiliğimize 80 kişilik Açık Ceza ve Tutuk Evi mahkumda katıldı. Onlara bu imkanı tanıyan Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'a ayrıca teşekkür ederim. Her etkinliğimizde bizleri yalınız bırakmayan Salih Kandaş ve Ekibi’ne, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sıtkı Savaş ve Semih Er’e de minnet duygularımı sunarım" diye konuştu.

 

1 Mart 2014 Cumartesi günü yapılan Bizim Ece 11. Şiir Şölenine katılan Salihlili şairlerden Ahmet Otman, Sedat Günay, Hakan Dirgen ve Sevgi Akkoç’un yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen şu şairler iştirak etti:

 

 

 

Ali Tekintüre (İstanbul), Bestekar-Söz yazarı

 

Turhan Taşan (İstanbul), Bestekar-Söz yazarı

 

Vural Şahin (İstanbul), Bestekar-Söz yazarı

 

İsmail Sezgin (İstanbul), İremcik Dergisi

 

Aziz Pınar (İstanbul), Şair

 

Atilla Er (İzmir), Şair

 

Bedriye Sönmezer (Bursa), Şair

 

Aşkın Nehir (Saruhanlı), Şair

 

Dervişe Güneyyeli Kutlu (Kıbrıs), Şair

 

Ömer Faruk Elçi (Elazığ), Şair

 

Şerif Fatih Akkağıt (Elazığ), Şair

 

Sündüs Arslan-Akça (Tokat), Şair

 

Şemsettin Taşbilek (Bursa), Şair

 

Sevgi Yavuz (Tekirdağ), Şair

 

Sevda Uslu (Kuşadası), Şair
Mustafa Toga (Hollanda), Şair

 

Ekrem Kurt (Akhisar) Bizim Ece temsilcisi

 

Şevki Kayaturan (Ödemiş) Beydağ temsilcisi

 

BizimEce şairlerinin 27 Şubat Peşembe günü Salihli ye gelmesiyle başlayan şölen 2 Mart Pazar günü Sart harabelerini ziyaretle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustafa Toga / Salihli - Türkiye