KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI


  • Kayıt: 20.01.2018 21:50:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:43

Salihli Birinci Kültür ve Sanat Günleri, Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonunda ki Karma Resim Sergisinin açılışıyla başladı.


Salihli-MANİSA 


Sardes Kültür Sanat Merkezi’nin organize ettiği ve beş gün sürecek olan Salihli Birinci Kültür ve Sanat Günleri etkinliği Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonunda ki Karma Resim Sergisinin açılışıyla başladı.

 



Atilla İlkyaz ( Ressam/Modern)

Aynur Yorguncu (Ressam/Klasik)

Ali Özcan (Ressam/Klasik)

Cezmi Orhan (Ressam/Klasik)

Hanife Kurt (Yağlı boya/Klasik)

İsmail Barın (Ressam/Karakalem)

Mustafa Toga (Ressam/Duvar Resimleri)

Mehmet Demirezen (Ressam/Klasik)

Salika Şimdi (El Sanatları)

Sultan Gençtürk (El Sanatları)

Şahin Bozkurt (Ressam/Tükenmez Kalem)

Tahir Pehlivan (Hat Sanatı)

Tehmine Özer (Yağlı Boya/Modern)

Uğur Ersöz (Fotoğraf)

Yunus Ergün (Fotoğraf)

 

 

Yusuf Çağlar’ın (Ressam/Ebru) eserlerinin sergilendiği “Karma Resim Sergisi” Salihli Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonunda 23. Dönem CHP Milletvekili Sakine Öz, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Alim Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Çocuk Tiyatrosu Yönetmeni Rasim Aşın ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla açıldı.

 



Açılış öncesi Salihli Halk Oyunları Derneği (SAHODER) hazırladıkları yöresel Zeybek oyunlarını sergilediler. Yalçın Kutkaya ve Gurubunun ruhu ve zihni dinlendiren ezgilerinden oluşan Ney dinletisi ise salonu dolduran sanat severler tarafından çok beğenildi.

 



KÜLTÜR VE SANAT TOPLUMUN YAŞAM KALİTESİDİR


Resim sergisinin açılış kurdelesini keserken bir konuşma yapan Kültür ve Sanattan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu; “Bir çatı kuruluşu olan Sardes Kültür Sanat Merkezi’nin sanatın her dalını kucaklayarak organize ettiği Kültür ve Sanat Günlerinin güzel Salihlimiz için hayırlı olmasını dilerim. Bir toplumun sanat, kültür ve edebiyata verdiği önem o toplumun yaşam kalitesinin gelişmişliğini gösterir. Salihlili sanatçıların ortak olarak hazırladığı Karma Resim Sergisi bizler için artı değerdir. Emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

 


Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonunda 22 Ocak Pazartesi günü saat 18:00 kadar açık olacak olan resim sergisi ücretsizdir