DÜNYA TARİHİNDE TÜRKLER


  • Kayıt: 29.03.2019 11:36:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:36

CARTER V. FINDLEY

DÜNYA TARİHİNDE TÜRKLER
ASYA’NIN BOZKIRLARINDAN AVRUPA’NIN İÇLERİNE

Çeviren: Ayşen AnadolTarih1. Basım: Mart 2019420 Sayfa35 TL

 

ASYA’NIN BOZKIRLARINDAN AVRUPA’NIN İÇLERİNE TÜRKLER

 

Prof. Carter V. Findley’nin kaleme aldığı Dünya Tarihinde Türkler Alfa Yayınları’ndan çıktı. Henüz öğrenciyken bu kitabı hazırlamaya karar veren Carter V. Findley, Türklerin tarihini anlattığı Dünya Tarihinde Türkler adlı kitabını insanlık tarihinin önemli bir parçasını daha iyi bilmek isteyen, uzman olmayan okurları için hazırladı.     

 

“Tarih beşeri bilimlerin bir dalıysa, beşeri bilimlerin de insan olmanın ne anlama geldiği hakkındaki algılarımızı zenginleştirmesi gerekiyorsa, Türklerin tarihinin neden böyle yazılmadığı ya da yazılamadığının bir açıklaması var mı?” sorusu ile yola çıkan Carter Findley, Türklerin tarihini insanlığın tarihinin bir parçası olarak ete kemiğe büründürmeyi başardı.

 

İki bin yıl önce İç Asya'dan yola çıkan Türkler, günümüzde Türkiye Cumhuriyetini, Sovyet sonrası beş Türki cumhuriyeti, Avrasya'daki diğer toplulukları ve küresel bir diasporayı oluşturmak üzere göç etmiş ve genişlemiştir. Kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasal tarih elinizdeki kitapta, Türk kimliğinin mekâna ve zamana yansımasını ve Türklerin İslam’ı kabul etmesinin ve modernliğe dahil olmasının art arda belirlediği derin dönüşümleri aydınlatmak için bir araya geliyor. Carter Findley ilk kez erişilebilir tek bir kitapta, Türk halklarının ayak izlerini bozkırdan imparatorluğa, ulus devlete kadar izliyor.

 

Ayrıntılı bilgi için: BELGA ALINAK ÇAVUŞOĞLU / halklailiskiler@alfakitap.com

Ticarethane Sokak No: 15 Cağaloğlu/İSTANBUL Tel: 0212 511 5303 dahili:163