Nevruz’a rengarenk bir kitapla katkı

‘Konargöçer: Kaşkay Türklerinin Gündelik Yaşamı’ adlı kitap hakkında yapılan HTF tarafından bildiride şu ifadeler kullanıldı....


  • Kayıt: 26.03.2022 09:29:05 Güncelleme: 26.03.2022 09:29:05

Nevruz’a rengarenk bir kitapla katkı

HollandaTürk Fedearsyon, yepyeni bir kitabı kitapseverlerle buluşturdu.

‘Konargöçer: Kaşkay Türklerinin Gündelik Yaşamı’ adlı kitap hakkında yapılan HTF tarafından bildiride şu ifadeler kullanıldı.

“Çiçeklerin açıp, doğanın doğduğu rengarenk baharın habercisi olan bu yılın Nevruz Bayramı’na, Hollanda Türk Federasyon olarak rengarenk bir kitapla katkımızı sunmak istedik. Bu vesileyle içerisinde Nevruz Bayramı panoramalarının da bulunduğu, İran’da yakın döneme kadar konargöçer olarak yaşayan Kaşkay Türklerinin yaşamını resmeden eseri, başta Hollanda Türk toplumu kültür-sanat camiası olmak üzere, tüm Hollanda Türk toplumunun beğenisine sunuyoruz.

‘Konargöçer: Kaşkay Türklerinin Gündelik Yaşamı’ adlı kitap, hakkında belgesellerin çekildiği, Kaşkay Türklerinin dünyaca ünlü ressamı Bican Bahaduri Kaşkuli’nin fırçasından çıkmış olup, bir toplumun yazgısını renkli bir şekilde resmediyor. Kaşkay Türklerini bilenler, geleneksel resim ve minyatürle çağdaş resim akımlarını birleştiren bu yapıtlardaki renklerin abartılı olmadığını bilecek, bilmeyenler ise bu kitapla bu renkli, fakat bir o kadar da çileli hayata adımlarını atacaktır.

Hollanda Türk Federasyon olarak bu yılki Nevruz Bayramı’na, Hollanda Türk toplumuna ve son olarak Türk Dünyası’na böyle bir eserle hizmet edebilmiş olmakla kıvanç duyuyoruz.”