TRT’den bomba dizi


  • Kayıt: 11.12.2014 09:15:00 Güncelleme: 11.12.2014 09:15:00

Diriliş Ertuğrul dizisi birinci bölüm yoğun ilgi gördü

Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan "Diriliş Ertuğrul" ilk bölümüyle görücüye çıktı. TRT'nin iddialı dizisi için 51 bin metre kapalı ve açık plato kuruldu. Dizinin dekorları için 4 bin metre kumaş kullanırken, atlar için özel çiftlik ve koreografiler için Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi.
TRT'nin iddialı dizisi Diriliş Ertuğrul ilk bölümü, izleyicilerden tam not aldı. 600 yıllık imparatorluğun kapılarının bir kez daha aralandığı Ertuğrul'da güçlü bir oyuncu kadrosu yer aldı.

 

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi'nde Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor. 30 ana oyuncunun yer alığı dizide yan cast ve yardımcı oyuncu olarak 1.000 üzerinde oyuncu yer aldı.

 

51 BİN METRE KARE AÇIK VE KAPALI ALANDA PLATO KURULDU

 

Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan Diriliş "Ertuğrul" Dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. Bu ekip tarafından dizi için Beykoz Riva ve Kundura Fabrikası'nda o döneme ait iki plato kuruldu. Aslına uygun olarak 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve yine döneme ait 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 metrekare alanda Riva'da 13. yüzyıla ait Kayı Obası yeniden canlandırırdı. Kayı Obası'nda ayrıca oba çarşı, kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor.

 

4.000 METREKARE KUMAŞ KULLANILDI

 

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi için 1000'eyakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan üretirken kostüm ve börklerde kullanılan mücevher takıları, sanat grubunun kullandığı bakırlar ve madeni aksesuarlar Türkiye'nin dört bir yanından toplatıldı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi. Kostüm ve dekorlar için 4.000 metrekare kumaş kullanıldı

 

DİZİ İÇİN AT ÇİFTLİĞİ KURULDU

 

Dizi için ayrıca at castı yapılarak 25 adet at satın alındı. Yine dizi için Riva'da at çiftliği kurulurken bu atlar Uluslar arası koreografi ekibi Nomad tarafından 3 ay eğitildiler. Dizede atlar dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve kekliklerde yer alarak kast ekibinin bir parçası oldular.

 

HOLLYWOOD'DAN KOREOGRAFİ EKİBİ

 

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi'nin hazırlık süreci 10 ay sürerken beş ay boyunca tarihçi danışmanlar eşliğinde senaryo grubu tarafından hikâye oluşturuldu. Üç ay uluslar arası Moğol sanatçı Gammat'a hikaye, dekor ve kostümlerle ilgili dizinin illüstrasyon çizimleri yaptırıldı. Yine dizide ki koreografiler için Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi. Nomad ekibi dizi oyuncularını ve atlarını eğitirken ayrıca dizinin koreografilerini de hazırladılar. Tanıtımlarında ki görsel efektleri ile dikkat çeken Diriliş "Ertuğrul" Dizisi Hollywood kıvamında ki görsek efektleri ve animasyonlarıyla da çok konuşulacak.