Yazar Durdu İsmail Coşkun'dan Tarihi Bir Roman: Yaban Arısı

Yıllar süren emeğin ürünü olan "Yaban Arısı" adlı tarihi roman nihayet okuyucularla buluştu...


  • Kayıt: 14.02.2024 12:28:56 Güncelleme: 14.02.2024 12:57:12

Yazar Durdu İsmail Coşkun'dan Tarihi Bir Roman: Yaban Arısı

Hollanda’da yaşayan Yazar Durdu İsmail Coşkun'un kaleminden çıkan roman, son Haçlı seferinden sonra esir düşen ve Almanya'ya götürülen Mehmet Sadık Selim'in gerçek hikayesini konu alıyor.

1279 yılında Halep-Antep arasında esir edilen doktor, mimar ve subay Mehmet Sadık Selim, Almanya'nın Barackenheim kasabasına getirilir. Burada Hristiyan edilerek iki evlilik yapan Selim'in 13 çocuğu olur. Almanya'da günümüzde yaşayan Soltan soyisimli ailelerin onun soyundan geldiği bilinmektedir.

Romanın en ilgi çekici yönlerinden biri ise, Protestanlığın kurucusu Martin Luther ve Alman edebiyatının ünlü düşünürü Goethe'nin kökünün de Mehmet Sadık Selim'e dayandığı iddiasıdır. Bu iddia, romanı daha da gizemli ve merak uyandırıcı hale getiriyor.

Gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazılan Yaban Arısı, tarihi roman severler için keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Yazar Durdu İsmail Coşkun, romanın tanıtımını en uygun zamanda yapmayı düşündüklerini ve okuyucuların ilgisini çekeceğine inandığını belirtiyor.

Romanı BKM Kitap, Kitapsepeti, Kitapyurdu, Tam Adres ve D&R gibi online kitapçılardan ve yurt dışında tıkla24 üzerinden temin etmek mümkün.

Yazar Durdu İsmail Coşkun, okuyucularına "Okuyanın aziz ve bilgili olması dileğiyle" diyor.

Romanın Konusu:

Yaban Arısı, 13. yüzyılda yaşayan Mehmet Sadık Selim'in esir düşüp Almanya'ya götürülmesinin ardından yaşadıklarını konu alıyor. Roman, Selim'in Hristiyan edilmesi, iki evlilik yapması ve 13 çocuğu olması gibi gerçek olaylara dayanıyor. Romanın en ilgi çekici yönlerinden biri ise Martin Luther ve Goethe'nin kökeninin Selim'e dayandığı iddiasıdır.

Romanın Önemi:

Yaban Arısı, tarihi roman sevenler için keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazılan roman, 13. yüzyıl Avrupa'sına dair bilgiler de içeriyor. Romanın Martin Luther ve Goethe ile bağlantılı olması da onu daha da ilgi çekici hale getiriyor.

Romanın Edebiyat Dünyasındaki Yeri:

Yaban Arısı, tarihi roman türüne önemli bir katkı olarak değerlendiriliyor. Romanın gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazılması ve sürükleyici bir üslupla kaleme alınması, onu edebiyat dünyasında önemli bir yere taşıyor.

Yaban Arısı, tarihi roman severlerin kaçırmaması gereken bir kitap. Gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazılan ve sürükleyici bir üslupla kaleme alınan roman, okuyucularını 13. yüzyıl Avrupa'sına bir yolculuğa çıkarıyor.

Haber: Tarık OKAN