MUTLULUĞU GETİREN İLİŞKİNİN 6 KURALI


  • Kayıt: 12.02.2017 11:40:00 Güncelleme: 12.02.2017 11:40:00

MUTLULUĞU GETİREN İLİŞKİNİN 6 KURALI

Hayat zevk alacağınız ya da korkutucu anlar ile karşımıza çıkabilir. Ne yaşarsanız yaşayın kendinize hep şunu sorun; "Bu yaptığım bana bütünlük, düzen , sevgi, başarı hissi veriyor mu? Kendi iyiliğime doğru atılmış bir adım mı? Cevabınız evet ise; Hiç durmayın devam edin.


Kafanız karışırsa sevgiye ve Allah'ın ilahi yol göstericiliğine inanın. Ondan yardım isteyin. Sabırlı olursanız, hayatınızı nasıl düzenlemeniz gerektiği size muhakkak gösterilecektir. Yaratıcının koyduğu ilahi kurallara uyduğunuzda ve inandığınız taktirde gerçek mutluluğu tadabilir, olayların üstesinden gelmeyi öğrenebilir, geçmişinizden farklı bir geleceğe sahip olabilirsiniz.


Peki bu ilahi kurallar nedir ? İşte birkaç tanesi;

1- Neye Yoğunlaşırsak Onu Büyütürüz; Dikkatinizi neyin üzerinde yoğunlaştırırsanız onu büyütürsünüz. Bu kuralı anlayabilir ve onun doğrultusunda yaşamayı başarabilirsek hayatımıza müthiş bir berraklık gelecektir. Düşüncelerimizi, sözlerimizi, tutumlarımızı ve duygularımızı neye yöneltirsek, sadece zihnimizde değil yaşamımızda da onun büyümesini sağlarız.


Eğer her hangi bir eşi hayatınızda istemiyorsanız, bu eşinizle ilgili bir üzüntü, ailenizle aranızda yaşanan bir tartışma olabilir. Yapmanız gereken devamlı onu düşünmekten vazgeçmektir. Olanların üzerinde durmaktan vazgeçin, tekrar etmeyi bırakın. Durumun asla düzelmeyecek düşüncesini kafanızdan uzaklaştırın. Herhangi bir sebepten üzüldüyseniz bilin ki üzülmek sizin seçiminiz başka bir seçim yapma şansınızda her zaman var.


2-Hayata Ne Verirsen, Onu Alırsın; Bütünün hayrına bir şeyler yapmak, insana verdiklerinden daha fazlası olarak geri dönecektir. Burada verdiklerinizi bir annenim çocuğuna verdikleri sevgi gibi düşünün. Anne çocuğuna içindeki sevgiyi verdikçe, sevgi kapasitesi de artar, bu taptaze hayatın bir parçası olmaktan da fazlasıyla mutluluk duyar. İçinde negatif ego bulunmayan her ilişkide, veren kişinin kazancı, verdiğinin bir kaç misli olacaktır.


Eğer biz izin verirsek bu kurallar hayatımızın her alanında işler hale gelir. Biz bu anlayışla sevgimizi başkasına sunduğumuzda, ilerlediğimiz çarpık yollar düzelecek ve hayatımız mucizelerle aydınlanacaktır.


3- Hayatın Bereketinin Farkında Olun; Zengin ve bereketli bir dünyada yaşıyoruz. Bazılarımız bu bereketten paylarını almayı tercih ediyor, bazılarımız ise bunun gerçekliğini reddediyor. Kainata ki Yaratıcının sunduğu sınırsız bereketten faydalanmayı bilirseniz, arzu ettiğiniz tüm iyilikler ve güzellikler yaşamınıza gelecektir. Farkındalığın en büyük belirtisi sahip olduklarınıza şükürdür. Neye şükrederseniz onun bereketini arttırırsınız.


4- Sevginin Gücü, Tek Gerçek Güçtür; Sizi kendi içinize çeken şey sevgidir. Kendi içimize yönelerek sevgiyi orada bulduğumuzda, artık sevginin çevremizdeki başka şeylerde de dışavurumunu da fark ederiz. Bir kez kendi ruhumuzu görüp, içimizdeki sevgiyi tanıdıktan sonra, bir daha sevgiden asla korkmayız. Sevgide mutluluk buluruz ve her yerde sevginin ispatını görürüz. Bilincimiz tamamen değişir ve artık etrafımıza sevgi frekansları yayarız.


5- Paylaşılan Mutluluk Artar; Söylediğim gibi sevgi verebilmek için önce sevgiye sahip olmalıyız. Sevgi bize ebedi hayatı vaat eder. Azıcık da olsa, yayılan sevgiden kendinizi çekseniz, sevgi bir anda yok olacaktır. Bize düzen kimin daha çok daha sık sevgi verdiğini, düşünceli olduğunu, veya daha şefkatli olduğunu ölçmek değil. Bize düşen, karşımızdaki insana sevgimizi şefkatimizi verdiğimizde veya anlayışlı davrandığımızda, ikimizin birden ödüllendirileceğimizi anlamaktır. Sevgimizi koşulsuz olarak paylaştığımızda sayısız güzelliklerle karşılaşacağız.


Eğer hayatımızda sevgi ile çerçevelenmiş bir ilişki ve mutlu bir beraberlik istiyorsak, yapmanız gereken bu sevgi ilkelerine bağlı kalmaktır. Başka biri üzerinde değil kendi üzerinde çalışın. Başardığınızda hazır olun, olaylar sizin iyiliğiniz doğrultusunda gerçekleşecek ve geriye kalanların tümü, sevginin size doğru gelmesine hizmet edecektir.


Sevginin yoluna girebilmek için bir "sevgi öğrencisi" olmalısınız. Gerçeklere karşı açık olmalı ve düşüncelerinizin Allah'ın manevi kuralları ile uyum içinde kalmasına dikkat etmelisiniz. Konuşmalarınıza dikkat edin sevgiyle uyum içinde mi? Hem kendinize hem de diğerlerine karşı sevecen, sıcak kanlı, şefkatli ve anlayışlı mısınız? Ruhunuzun derinliklerinden gelen fısıltılarla uyum içinde olana kadar, duygularınıza biraz fazla dikkat etmeniz gerekiyor.


"Arzu ettiğimiz güzellikleri elde edemiyorsak eğer, muhtemelen onu kendimizden uzaklaştırıyoruzdur." Nasıl mı? Olumsuz düşüncelerimiz, öfkeli ve kırıcı konuşmalarımız, değersizlik duygularımız, ıstıraplarımız, kısaca bütün terbiye edilmemiş özelliklerimiz yoluyla istediğimiz güzellikleri kendimizden uzaklaştırıyoruzdur.


6- Doğru Kişi, İlahi Akışa Kendinizi Bıraktığınızda Karşınıza Çıkar; İlahi kurallar özgürlük getirir. Egonun kuralları ise bağlayıcılık. Bazen hepimizin kafasından geçer, "sevgiyle sarılı bir ilişki asla bize gelmeyecek". O  yüzden karşımıza çıkan kişiyi doğru kişi olmasa da kafamızda doğru kişi yapmaya çalışırız. Kendimizi yeterince iyi olduğuna ikna ederiz. Onunla uyum sağlayabileceğimize, uzlaşmaya varabileceğimize, onu azıcık değiştirebileceğimize, istediklerimizi yaptırabileceğimize ve ilişkimizi bir şekilde yürütmeyi başarabileceğimize inanırız.


Aslında hayat bize büyük harflerle yazılı; "Her ikiniz içinde iyi olmayacak"  manşetlerini gözümüze sokar ama okumak istemeyiz. İşi oluruna bırakmak yerine zorlarız. Hiç bir şey elde edemeyeceğim korkusu ile çok daha azına razı oluruz. Tek kazancımız ise, acılar içinden geçerek hayat dersi elde etmek olur. Bu yöntemle elbette olgunlaşabilirsiniz tabi, fakat bu tercih edilen bir yöntem olmadığı gibi sevgini yolu da değildir.


Eşiniz veya sevgilinizle asla bağımlı olmayın. Bağımlılık sizi mutlu etmek yerine ikinizi birden mutsuzluğa sürükler. Kendi başınıza hayattan zevk almayı öğrenin. Yapmayı düşünüp de hep ertelediğiniz şeyleri kendi kendinize yapın, beraber yapacak ya da sizin için yapacak birini aramayın. Başkasına dayalı bir mutluluk aramaktan vazgeçin. Sizi mutlu edecek bir şeyler bulun ve hemen simdi yapmaya başlayın. Bir bütün olmanızı sağlayacak birini aramanız sizi ihtiyaçlar içinde muhtaç bir insan yapar. Ve bunda da en ufak bir çekicilik yoktur.


İlahi akışa güvenin; İlişkilerin başında size önemsiz gelip görmezden geldiğiniz her şey ilk parıltılar sönüp de gerçekleri gördüğünüzde, onun aslında çok önemli olduğunu da görürsünüz. Hayatınız cennet olabilir, neden ısrarla onu cehenneme çevirmeye çalışıyorsunuz?


Eğer sizde yüreğinizde, sevgi dolu bir ilişki hayali taşıyorsanız ve sevginin kolay, sonsuz olduğunu biliyorsanız, tartışmasız doğru yoldasınız. Doğru yolda olduğunuz halde henüz istasyon varmamış olabilirsiniz. Belki daha yolun başındasınız, ama eğer kesin kararlıysanız, sonunda istediğiniz yere varacağınızdan yüzde yüz emin olarak yolunuza devam edin.


Online Yaşam ve İlişki Koçluğu Hizmetleri üzerine ayrıntılı bilgi almak için www.interaktifdanismanlik.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

 

Sevinç Karakaya