Ey Müslüman, Ramazan’ınız nasıl geçiyor?


  • Kayıt: 02.07.2015 11:40:00 Güncelleme: 02.07.2015 11:41:00

Bırakın Müslüman olmayı ya da Türk olmayı, insanım diyen Doğu Türkistan’da olanların resimlerini görünce adeta kendinden geçmeli. Yardım elini uzatma ya da mazlumlara destek amaçlı eylem yapma imkanı yoksa insan en azından buğz etmeli ve mazlumlar için duaya yönelmelidir.

 

Hiçbir canlıya yapılmaması gereken işkenceler ebedi Türk Yurdu olan Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılmakta ve Çin zulmü gün geçtikçe artmaktadır.

 

Özellikle Ramazan ayı olmasından dolayı Çin zulmü daha da hızlanmış müslüman Uygur halkının oruç tutması dahi yasaklanmıştır. Bu yasaklara uymayanlara ise işkence ve katliamların haddi hesabı yoktur.

 

***

Bilenler biliyor Doğu Türkistan’ın halini; 1.700’li yılların ortalarından itibaren bu topraklarda hakimiyeti eline geçiren Çin’liler defalarca katliamlar yapmışlardır. Türk milletini her türlü milli ve dini kimliğinden söküp atmak için her yol denenmiş ve bu politika halen devam etmektedir. Daha yakın senelerde gerçekleştirilen Gulca ve Urumçi katliamları ve bugünlerde devam eden katliamlar Doğu Türkistan halkının hangi şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini göstermektedir.

 

***

İnsanlık adına bakıldığında Doğu Türkistan’da olanlara sessiz kalmak mümkün mü?

Sıkışınca Türk’üm diyen ya da Türk’ten geçinenlere ne demeli? Suriye’de ve Irak’ta Türkmenler için sessiz kalmak Doğu Türkistan’a da sessiz kalmak için bir sebep midir? Beyaz Türk, zenci Türk diyerek bu milleti kutuplaşmaya götürenler Ayn-el Arap (Kobani) için ayaklanırken söz konusu Türk olunca neden susarlar?

 

Hadi vazgeçtik Türklük’ten diyelim; siyasal İslamcılar, müslümanlığı kimseye bırakmayanlar neredesiniz? Özellikle bugünlerde Doğu Türkistan halkına yapılan Çin zulmünün sebebi Ramazan ayı olarak gösterilmekte, bu bile sizler için yeterli değil mi biraz olsa da ses çıkarmaya? Yoksa bu aralar çokca sorulan bir soru var ve bu tepkisizliğiniz bu soruya adeta cevap mıdır: “Konuşsana Müslüman sesin neden duyulmuyor? Yoksa Türkmen ve Uygur Türk diye ümmetten mi sayılmıyor?”

***

1938 yılında Stalin tarafından şehit edilen Özbek Türk’ü, büyük şair Çolpan’ın sözleri Türkistan topraklarında zulmün uzun zamandır devam ettiğinin belirtisidir. Çolpan der ki: “Güzel Türkistan sana ne oldu? Sebep vakitsiz güllerin soldu. Çemenler berbat, kuşlar hem feryat. Hepsi de masum olmaz mı dilşat?”


Ve günümüz Müslümanı ise Ramazan telaşı ile ya iftar ya da sahur vakti beklemekte. Oysa Doğu Türkistan ne durumda hiç düşünenimiz var mı?

 

Bizler rahatça sahurumuzu ya da iftarımızı yaparken "Doğu Türkistan ne haldedir?" diye hiç kendi kendimize soruyor muyuz? Onları en azından dualarımızda zikretmek bizlerin görevi değil midir?

 

Ey müslüman, Ramazan'ınız nasıl geçiyor? Doğu Türkistan hiç aklınıza geliyor mu?