ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU (RYSK)


  • Kayıt: 05.04.2017 08:40:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:02:07

ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU (RYSK)

TÜM TÜRKÜ SEVENLERİ HALK MÜZİĞİ KONSERİNE DAVET ETMEKTEDİR


Türk halk müziği korosu olan Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK), gelenek haline getirdiği yıllık “İlkbahar Konser”lerinin 4’ncüsünü bu yıl, 9 Nisan 2017 Pazar günü, şef Sami Dalmış yönetiminde, Rotterdam Theater Zuidplein’de organize ediyor.


Rotterdam Yurttan Sesler Korosu, yaklaşık 8 yıl önce kuruldu. Günümüze kadar birçok podyumda ve organizasyonlarda hiçbir ticari kaygı gütmeden, profesyonel kalitede ama amatörlüğe gönül vererek yer almaktadır. RYSK, Anadolu'yu diğer coğrafyalardan ayıran ve yerleşimi Anadolu sınırlarının dışına taşmış Anadolu insanını ayrıcalıklı yapan en önemli özelliklerden birinin türkülerimiz olduğuna inanmaktadır.


 

RYSK, bir konser tanıtımında diyor ki:

 

“Anadolu türküleri bir denizdir.

Kimi zaman semah, kimi zaman zeybek ya da horon olarak, kimi zaman da uzun hava olarak ya da maniler şeklinde karşımıza çıkmıştır türküler..

Bugün taa Balkanlardan Kerkük´e, Girit´den Tebriz´e, Bakü´den Kıbrıs´a, nereye giderseniz gidin bizim

diyeceğiniz türküler dinlersiniz.

Bugünkü Anadolu coğrafyasında yaşayan insanları birleştiren en önemli etmenlerden biri

türkülerimizdir.. Anadolu insanını, Anadolu dışındaki topraklarda yaşayan insanlarla içiçe kılan da

budur....

Türkülerimiz acılarımızın, sevinçlerimizin, ayrılıklarımızın, sevdalarımızın ifade ediliş biçimi olmuş.. En çok

birbirimizi bulduğumuz zamanlar türkülerimizi dinlediğimiz ve söylediğimiz anlar olmuştur.”


 

Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK), Türk Halk Müziğimizi geniş kitlelere tanıtmak ve sevdirmek, yaygınlaştırmak ve ayrıca gelecek kuşaklara aktarmak amacını hedeflemektedir. Bunu, konser ve benzeri faaliyetler aracığıyla sergileyerek gerçekleştirmektedir. Ve bu yolla kültür değerlerimizi yaşatmaya ve gelişimine katkıda bulunmakta olduğuna inanmaktadır.


 

Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK), 9 Nisan 2017 Pazar günü, Rotterdam’da Theater Zuidplein’de sergileyecekleri 4’ncü “İlkbahar Konser”ine tüm türkü severleri davet etmektedir. Repertuarımızda, koro elemanlarımızın ve özellikle koro şefi Sami Dalmış beyin belirlediği türküler yer almaktadır. Konser bileti, Theater Zuidplein’in websitesinden veya 06-52841869 nolu telefon numarasıyla irtibata geçerek sağlanabilinir.


Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK), türkü severleri konserlerine davet etmenin yanısıra, bir diğer daveti de koro kadrosuna katılmak isteyecek türkü severler için yapmaktadır. Her hafta salı akşamları saat 19:30-22:00 arası, Rotterdam’da Schommelstraat 69 adresindeki Buurthuis Mozaik’te koro çalışmaları yapılmaktadır. Koro çalışmalarıyla ilgili daha detaylı bilgi edinmek veya deneme dersine katılmak isteyecek türkü severler, 06-41773771 nolu telefon numarasından Kamuran Uslu beyle irtibata geçebilirler.


İLETİŞİM:

Adres: Buurthuis Mozaik, Schommelstraat 69, 3035 CG Rotterdam

   info@rysk.nl;    06-41773771;    Rotterdam Yurttan Sesler;    www.rysk.nl