Sanık Türkücü Murat Erbey ve Erdal Erbey’e hapis cezası


  • Kayıt: 30.10.2018 18:27:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:36

Sanık Türkücü Murat Erbey ve Erdal Erbey’e hapis cezası


30 Nisan 2016’da ticari danışman Abdullah Koçoğlu’nun, Bakırköy ilçesinde bulunan Zoom Cafe isimli mekanda televizyoncu Tuna Güzelyurt ve ailesi ile birlikte bir arada oturduğu esnada uğradıkları saldırının sanıkları türkücü Murat Erbey ve kuzeni Erdal Erbey, hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı 2.5 yıl süren dava sonunda 3’er ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

 


Saldırı mağduru Koçoğlu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mahkeme tutanaklarındaki ifadelerimde de yer aldığı üzere, Murat Erbey’i hak talebiyle çalışma bakanlığına şikayet etmiştim. Şikayetimi geri çekmem yönünde baskı yapmışlardı, çekmedim. Saldırının, yasal yollarla alma gayretinde olduğum hak ve alacak mevzularından kaynaklandığını düşünüyorum.


Saldırının gerçekleştiği olay günü, Bakırköy ilçesinde bulunan Zoom Cafe isimli mekanda arkadaşlarım ve ailem ile birlikte oturuyorduk. O esnada kalabalık bir grupla mekanın önüne gelen Murat Erbey ve kuzeni Erdal Erbey, iki kişi olarak içeri girdi ve benim dışımdakilerin tamamının kadın olduğu masamıza doğru yanaştılar. Dostane bir tavırla tokalaştıktan sonra beni cafenin dışına çağırdılar, dışarıdaki kumpası fark edince içeride konuşmayı teklif ettim. Amaçlarına ulaşamayınca bir anda olduğumuz yerde saldırdılar. Sıkışıp kaldığımız koltuk ile masa arasında uğradığımız hain saldırıda birçoğumuz yaralandık. Saldırı anı tüm ayrıntılarıyla karakol polislerince mekandan alınan kamera kayıtları sayesinde mahkeme mercilerince sabit görüldü ve adalet yerini buldu. Saldırı sonrasında saldırganlarla aynı masada sohbet eden, olayın üzerini kapatma gayretiyle polis gelmeden alelacele bizi mekandan uzaklaştırmaya çalışan ve saldırganlardan şikayetçi olmayan mekan sahiplerinin ve işletmecilerin taraflı tutumu ise aklımızda çeşitli soru işaretleri bıraktı. Yasal haklar çerçevesinde, avukatım Arb. Av. A. Serdar Önür ile varsa olayın diğer sorumlularının ve sair haklarımızın peşini bırakmayacağız. Yanı sıra sanıklara ve yeterli güvenlik tedbiri bulunmayan mekana maddi manevi tazminat davası da açacağız.” sözlerine yer verdi.


Sanık Murat Erbey ve sanık Erdal Erbey’in, Koçoğlu tarafından tahrik edildiklerini, hakarete uğradıklarını ve darp edildiklerini konu alan ifadeleri ise sonuçsuz kaldı. Dava süreci Abdullah Koçoğlu’nun beraatı ile; sanık Murat Erbey ve kuzeni sanık Erdal Erbey’in ise 3’er ay 10’ar gün hapis cezası almaları ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla sonlandı. Karara göre, sanık Murat Erbey ve sanık Erdal Erbey 5 yıllık yasal denetim süresine tabi olacak. Sanıkların cezadan muaf kalmaları için, 5 yıl içinde hiçbir suça dahil veya müdahil olmamaları gerekiyor.