2020’de her sanatçının kendine ait radyosu ve TV kanalı olacak


  • Kayıt: 11.02.2019 15:52:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:17

2020’de her sanatçının kendine ait radyosu ve TV kanalı olacak


Avrupalı otoritelerin efsanevi İtalyan tenor Enrico CARUSO’ya taht adayı olarak gösterdiği sanatçı Can PULAT, “2020’de her sanatçının kendine ait radyosu ve TV kanalı olacak” dedi.


Televizyon ve radyo yayıncılığına soyunan Pulat, geleceğin teknolojisinin internet yayıncılığı olduğunu söylediği açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

 

 

“Gelecek, bilişim üzerine kurgulanıyor. Bundan 10 yıl sonra günümüzde var olan sistemlerin birçoğu rafa kalkacak. Onların yerini ise çok daha ekonomik ve dünya normlarına uyumlu olan yeni nesil teknolojiler alacak.

 

Kral TV’nin radikal kararı, son derece öngörülü bir adımdır!


Biz sanatçılar için yüksek değer arz eden Kral TV gibi devasa bir oluşum bile ekonominin gidişatına uyumlu olarak internet yayıncılığına geçiş yaptı. Karasal yayıncılık yükünü azaltmanın yanı sıra Kral TV’nin yeni nesil yayıncılık anlayışını benimsemiş olması, bana göre kayıp değil kazançtır.

 

Youtube, geleceğe ait önemli ipuçları veriyor!


Ulusal ve global birçok yayın kuruluşu, Youtube ve kimi muadil sosyal medya platformları üzerinden yayın yapıyor. Kimi istatistiksel verilere dayanan iddialar ise bu yayınların karasal izlenme oranlarını geçtiği yönünde. Esaslı bir geçiş süreci yaşatan bu eğim günden güne artacaktır.

 

Yeni kuşak gençlik, her şeyi cep telefonundan izliyor ve dinliyor!


Özellikle, yeni kuşak ve onun bir üst kuşağı izleme ya da dinleme konusunda oldukça titiz davranıyor. Seçerek, eleyerek, deneyerek ve irdeleyerek ilerliyorlar. Bu da onları, doğal olarak daha fazla alternatife yönlendiriyor.


Yayıncılık, IOS ve Android uygulamalar üzerinden sürecek!


Gelecek neslin yayıncılığının temel taşı IOS ve Android uygulamalar olacak. Çünkü, toplumsal olarak yoğun yaşıyoruz ve şehir içi yaşam sürenler dahil birçoğumuzun hayatının belli kısmı seyir halinde geçiyor. Bu da her an her şeyin ulaşılabilir olmasını zorunlu kılıyor.

 

Can Pulat TV (CP TV) ve radyo ile yaşamlara dokunacağız!


Dünya üzerinde çok sayıda televizyon ve radyo kanalı mevcut. Bunların bir kısmı frekans üzerinden çoğunluğu ise internet üzerinden yayın yapıyor. İnternet yayıncılığının sunduğu bir başka avantaj ise izleyici ya da dinleyici ile yazılı ve sözlü olarak interaktif kalabilme lüksüdür. Söz konusu teknoloji, artık yeni nesil araçlarda bile mevcut. Yani, karasal yayına gereksinim duymaksızın izlemek ve dinlemek mümkün hale geldi.

 

Smart TV teknolojisi evrim geçirecek!


İnternet yayıncılığın karasala en yakın rakibi olan Smart TV teknolojisi 2020’de evrim geçirecek ve internet yayıncılığına erişimde üst seviye kolaylık sağlanacak. Bugün dahil, internet yayıncılığı yapan bir televizyon ya da radyo kanalına tek tuşla erişim sağlayan kumanda sistemleri bile mevcut halde. Yani, televizyonu televizyondan izlemek isteyenler için de sorun ortadan kalkmış görünüyor.”