“ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU” KURULUŞU’NUN 10'uncu YILINI VERDİĞİ KONSERLE KUTLADI


  • Kayıt: 01.05.2019 13:07:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:47

“ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU” KURULUŞU’NUN 10'uncu YILINI VERDİĞİ KONSERLE KUTLADI


“Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK)”, gelenekselleştirdiği “İlkbahar Konser”lerinin 6'ncısını, geçtiğimiz 21 Nisan Pazar günü, şef Sami Dalmış yönetiminde, Rotterdam Theater Zuidplein’de gerçekleştirdi. Konser’de kuruluşunun 10'uncu yılını da kutlayan koro, bu özel yılın anlamını yansıttığı konser akşamını birbirinden güzel koro ve solo türkülerle süsledi.


İki bölümden oluşan ve büyük ilgi gören konserde “Rotterdam Yurttan Sesler Korosu”, repertuarında yer alan sevda dolu, hasret dolu, hüzünlü ve tabii ki neşeli türkülerle, konuklarını Anadolu’muzun batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine bir çok yöreye götürdü. Birbirinden güzel görüntü ve anlara sahne olan konser akşamı, yaşlı, genç, tüm  dinleyenleri adeta büyüledi. Akşamın bir ayrı yaşananı ise, koro tarafından özellikle davet edilen yaşlı dinleyecilerin çok sayıda olmasıydı.


Akşamın bir ayrı özelliği de, konserin iki gün sonra kutlanacak olan 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının arefesine denk gelmesiydi. Koro, bu güzel bayram gününü, Atatürk’ün sevdiği bir Selanik türküsü olan, “Çalın Davulları” türküsüyle, şef Sami Dalmış’ın solo yorumunda kutladı.


Konser sonrası kısa bir konuşma yapan koro dernek başkanı Kamuran Uslu, koronun geçmiş on yılını hazırlanan bir film eşliğinde değerlendirdi. Koronun hem müzikal hem de organizasyon olarak olgun bir aşamaya ulaştığını ifade ederek, gelinen seviyeye katkısı olan tüm türkü sevenlere teşekkür etti. Son olarak konserin gerçekleşmesine sponsorluğuyla katkıda bulunan Koç Vleeswaren BV şirketine ve Rotterdam Belediyesine teşekkür etti.

 

 

Şimdiye kadar birçok podyumda hiçbir bir ticari kaygı gütmeden, amatörlüğe gönül vererek ama profesyonel kalitede sahne almış olan “Rotterdam Yurttan Sesler Korosu”, bu konserde müzikal kalite çıtasını biraz daha yükseltmiş görünüyordu. Bunu, izleyenler, konser sonrası beğeni dolu olumlu yorumlarıyla ve koronun bu konserde daha geniş izleyici profiline ulaştığını söyleyerek dile getirdiler. Bu yorumları değerlendiren koro, Türk Halk Müziğini daha geniş kitlelere tanıtmak amacını gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu ve gelecek yılki Bahar Konserinde yine izleyicileriyle birlikte olmayı, birlikte türkü söylemeyi sabırsızlıkla bekleyeceklerini söyledi.