“İSİMSİZ METİN”


  • Kayıt: 18.08.2020 21:06:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:26

“İSİMSİZ METİN”


Elektronik müziğin önde gelen isimlerinden Akın Sevgör’ün İsimsiz Metin: Müzisyenin Özgür Yaratımına Dair kitabı Mylos Kitap etiketiyle çıktı.


Kitabında müziğe, müziğin geleceğine ve sanatsal yaratma dair fikirlerini yaşadıklarından yola çıkarak anlatan Sevgör, müzik tarihine değişmeyi de ihmal etmiyor.


İsimsiz Metin ile bir müzisyenin zihninin derinliklerine yolculuk edecek; hayata, müzik tarihine, kültür endüstrisine ve bunların onun sanatsal yaratım sürecindeki etkisine tanık olacaksınız.


Müzik eleştirmeni ve yazar Murat Beşer, İsimsiz Metin’le ilgili şunları söylüyor:


“Akın Sevgör insan olarak nahif, kırılgan ve derin bir kişiliğe sahip.Yaratıcı bir müzisyen olarak ise tüm bu kişilik özelliklerini taşımakla birlikte oldukça da yetenekli.


Elinizde tuttuğunuz bu kısacık kitap, onun müzik üretirken nelerden etkilendiğini, gündelik hayatta her an karşımıza çıkabilecek anlık hadiselerin onun iç dünyasına nasıl yansıdığını ve müziğe dönüştüğünü dile getiriyor.


Bu satırları genç bir müzisyenin müziğini anlamak için rehber olarak da görebilirsiniz.”

 

Akın Sevgör kimdir?


20 Ocak 1989, Ankara doğumlu Akın Sevgör, müzik eğitimine küçük yaşlarda aile içinde başladı. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klasik müzik eğitimi almaya başlayıp 2008 itibariyle ilk elektronik müzik denemelerini yaptı.


5 Şubat 2016’da Audiology Records etiketiyle Arsnova albümünü yayımladı. Akabinde ülkenin önemli festivallerinde ve mekânlarında performanslar sergiledi.


“Vanity Corner” adlı çalışması, 2017 yılında izleyiciyle buluşan internet dizisi Fi’nin jenerik müziği olarak seçildi ve büyük beğeniyle karşılandı.


2017’de Subroomer Records etiketiyle ikinci çalışması “Routine EP”yi yayımladı ve 2018 yılında da çeşitli sahnelerde performanslarını sürdürdü. 2019’da ikinci uzunçalar albümü Formation, Tantana Records etiketiyle yayımlandı.