"Anadolu Ezgileri “ Songs from Anatolia” Hollandalı Müzikseverlerle Buluştu

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün 1 Ekim 2021 akşamı düzenlediği "Duygu Alkan Quintet" konser programı kapsamında Anadolu ezgileri “ Songs from Anatolia” adı altında Hollandalı müzikseverlerle buluştu...


  • Kayıt: 04.10.2021 18:49:40 Güncelleme: 04.10.2021 18:53:04

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün 1 Ekim 2021 akşamı düzenlediği "Duygu Alkan Quintet" konser programı kapsamında Anadolu ezgileri “ Songs from Anatolia” adı altında Hollandalı müzikseverlerle buluştu.

Duygu Alkan önderliğinde Alman bendirzen Udo Demandt, Hollandalı gitarist Boris Oud, Yunan udi Alexandros Papadimitrakis, Romanyalı klarnetçi Alex Simu'dan oluşan 5”li orkestra Amsterdam'daki tarihi binada bir konser verdi. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve çok kültürlülüğün vurgulandığı bu zengin programda Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan da bir açılış konuşması yaptı. Arıkan, "Ezgilerin çeşitliliği Anadolu'nun farklı kültürlerini ve zenginliğini yansıtıyor." dedi.

Master eğitimini için Hollanda”da Osmanlı müziği alanında vokal yapan sanatçı Duygu Alkan, oluşturdukları bu güzel ekibin Avrupa'da Türk müziğinin de öğretildiği tek yer olan Rotterdam'daki Codarts Konservatuarı'nda bir araya geldiğini belirtti.

Duygu Alkan, "Müzik bizim bir araya gelmemize vesile oldu ve ortak yanlarımızı gördük. Bu yanlar bizi birbirimizden farklı kılan şeylerdi, bunları bir araya getirerek Anadolu'nun çeşitli kültürel yapısını da gösterme aracına dönüştürdük." diye belirtti.

Büyük beğeni alan konserin sonunda konuklara Türk misafirperverliğinin bir yansıması olarak çeşitli Anadolu lezzetleri ikram edildi.

Haber: Sedat TAPAN