Aziz Oğlum! İman Gemisine Bin ve Ondan Asla İnme!


  • Kayıt: 13.07.2015 19:23:00 Güncelleme: 13.07.2015 19:23:00

Çünkü iman ve küfür birbirinin zıddı iki kavramdır. İman, inanmak, tasdik etmek, kabul etmek anlamına gelirken; küfür, inkâr etmek, kabul etmemek anlamına gelir. İnananlar iman gemisine, inkar edenler ise küfür gemisine binmiş olurlar . İman gemisine binip hayat yolculuğuna çıkanlar, ahiretin cennet limanına varırlar. Bu gemiye binmeden hayat yolculuğuna çıkanlar ise ahiretin cehennem limanına varırlar! Cehennem çok kötü bir duraktır!

 

Sen; “La ilahe illellah,  Muhammedun Resulullah” (Allah’tan başka ilah yoktur,  Muhammed Allah’ın Elçisidir) sözünü, şek ve şüphe duymadan kalbinle tasdik edip dilinle de ikrar ederek söyle ki  iman gemisine binmiş olasın!

 

 

Aziz Oğlum! 

 

Senin hem dünyada hem de ahirette mutlu ve huzurlu olmanı istiyorum. İmansız mutlu ve huzurlu olunamayacağı için imanla ilgili aşağıdaki husuları sana tavsiye ediyorum:

 

 

- Dünya bir deniz, iman  bir gemi. kaptan ise Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizdir. Ahiret de bu denizin limanıdır. La ilahe illellah, Muhammedun Resulullah (Allah’tan başka ilah toktur, Muhammed Allah’ın elçisidir) diyerek bu gemiye bindin, ahiret limanına varıncaya kadar asla ondan inme!,

 


- Eğer kendine ebediyyen faydalı olacak bir iyilik yapmak istiyorsan kökü ezelde, dalı ebedde olan ve asla sarsılmayanbir imana sahip ol! Çünkü “Asıl iyilik; Allah’a, ahirete, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanmaktır.” [Bakara 177]

 

- Her saniye alıp verdiğin oksijen ve karbondioksitten oluşan havaya, gözünle göremediğin halde nasıl inanıyorsan, aynı şekilde gayb alemine de inan ki,  imanın, “gözümle görmediğim şeye inanmam” diyenlerin imanından farklı olsun! Sen şu şekilde inananlardan ol: “Onlar gayba [Allah'a, meleklere, kıyamete, cennete, cehenneme görmedikleri halde] inanırlar.”[Bakara 3]



- Doğru yol üzere olmak istiyorsan, Allah tarafından gönderilen kitapların hepsine, son ilahi kitap Kur’an’ın diğer ilahi kitapların tümünü kapsadığına, dünyada onunla amel edilmesi gerektiğine, mutluluk ve huzurun, dünya ve ahiretteki kurtuluşun ancak onunla mümkün olabileceğine inan! Çünkü Allah (c.c.) böyle buyuruyor: “Onlar, sana indirilene, senden önceki kitaplara ve ahirete iman ederler.İşte onlar Rab'lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.” [Bakara 4-5]

 


- Allah’a ve Allah tarafından gönderilen her şeyi  kalben bilip tasdik et,  dil ile söyleyip ikrar et ve beden uzuvlarıyla da onlarla amel et! Çünkü “Allah imansız işi ve işsiz imanı kabul etmez.”  (Hz  Ali r a  Kütüb-i Sitte, 16  Cilt,Sf. 492)

 


- Allah’a sağlam bir imanla teslim ol ki,  selamet bulasın! Bunun için hergün şöyle de: "La havle vela kuvvete İlla Billah" (Allah'tan başka ne men edecek ve ne de yapacak bir kuvvet vardır )  Sen böyle deyince o zaman Allah buyurur ki: "Kulum teslim oldu ve selamet buldu."  (Ramuz el-Ehadis-1, s. 166/3)

 


- Hayatta güçlü ve kuvvetli olmak istiyorsan imanlı ol! Çünkü iman, hayatın gücü ve kuvvetidir.

 


- İmanını zedeleyecek, tehlikeye düşürecek ve bozacak inanış, söz, fiil ve davranışlardan kendini şiddetle koru! Çünkü imansız hayat kocaman bir hüsrandır!

 


- İmanından asla şek ve şüphe etme! Şek ve şüphe edersen yıkılırsın! Çünkü İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, iman ve amelidir.

 

 

Aziz Oğlum!

 

Şu kıssayı dikkatle oku ve ibret al:

 

Hz. Nuh Peygamberin dort tane oğlu vardı. Bunların isimleri; Ham, Sam, Yafes ve Kenanidi. Üçü iman edip babalarının yapmış olduğu gemiye bindikleri haldeKenan iman etmedi ve gemiye binmedi.

 

Hz. Nuh Peygamber (a.s.) gerek babalık, gerekse peygamberlik merhametiyle son ana kadar oğlu Kenan’ı imana ve kurtuluş gemisine binmeye davet etti. Belki imana gelir düşüncesiyle son anda ona şöyle seslendi:

 


“Ey oğulcağızım! Gel bizimle gemiye bin ve imana gel. Kafirlerle beraber olma! İşte görüyorsun sular yükselmeye başladı.”(Hüd:41)

 


Fakat bütün telkinlere rağmen, Kenan inadında ısrar etti. Babasını dinlemedi. Kendi gücüyle kurtulacağını sanıyordu. Şöyle dedi:

 


“Hayır, binmem! Senin gemine bineceğime bir dağa iltica ederim. O dağ beni boğulmaktan kurtarır.” (Hüd:42) 

 


Hz. Nuh Peygamber (a.s), oğlunun kafir olarak ölmesine razı olamıyordu. Oğluna son sözleri şu oldu:

 


“Oğlum! Bugün iman ve itaatlarıyla Allah’ın rahmet ve merhametine mazhar olanlardan başkası için kurtuluş yoktur. İnat etmenin manası yok. Bak, işte sular etrafımızı sardı bile.” (Hüd:43)

 


Hz. Nuh (as) daha sözlerini bitirmeden oğlu ile kendisinin arasına büyükçe bir dalga girdi ve Kenan’ı alıp götürdü. Böylece nefis ve şeytana uyarak, inat ve inançsızlığı yüzünden ebedi cehennemlik oldu.

 

 

İşte peygamberi kaptan kabul etmemenin, baba sözü dinlemeyip iman gemisine binmemenin cezası budur!