Yerli butik otel zinciriyle Dünyaya kafa tutuyor


  • Kayıt: 07.02.2016 13:01:00 Güncelleme: 07.02.2016 23:04:00

Konyalı iş adamı Mehmet Alp, Amsterdam ve Antalya'da kurduğu milyon dolarlık butik otel zincirinde Osmanlı ve Türk kültürünü dünyaya tanıttığını belirtti. Alp, "Turizm sektörümüzün Rusya ile yaşanan krizden en az şekilde etkilenmesi hatta bunun bir fırsata dönüştürülmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.


Satın aldığı asırlık konakları restore ettirerek otele dönüştüren iş adamı Mehmet Alp, Amsterdam ve Antalya'daki butik otellerinde birçok ülkenin devlet başkanını ve üst düzey yöneticilerini ağırlıyor. Alp, turizm alanında oluşturduğu milyon dolarlık yerli markasıyla dünya devlerine kafa tutuyor.


1981 yılında öğrenci olarak gittiği Hollanda'nın Utrecht kentinde, genç yaşta iş hayatına atılan Alp, 35 yıllık başarı öyküsüne ilişkin detayları paylaştı. 18 yaşında hayata atıldığını anlatan Alp, "Hollanda'da ilk bir yıl boyunca hem dil okuluna gittim hem de çeşitli yerlerde çalıştım. Çalışırken tanıştığım Konyalı bir iş adamı hayatımın değişmesine vesile oldu. Haftanın 6 günü konfeksiyon atölyesinde çalışıyordum. Zaman geçtikçe işe iyice alıştım. Tanıştığım kişiyle beraber konfeksiyonla başladığım işte aynı firmayı, tekstil markası haline getirdim" dedi.


"300 YILLIK TARİHİ KONAĞI BUTİK OTELE DÖNÜŞTÜRDÜM"


Genç yaşta tekstil alanında uzmanlaştığını söyleyen Alp, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Türkiye'ye yöneldiğini belirterek, "35 yaşında tekstil işine devam ederken çocukluk hayalimi gerçekleştirmek istedim. 1992 yılında, Antalya'nın tarihi Kaleiçi bölgesinde 300 yıllık tarihi konağı satın aldım. Konağı Alp Paşa Oteli'ne çevirerek, ilk aşamada 13 oda kapasiteli olarak turizm alanında hizmet vermeye başladım. Baktım alternatif turizmde açık var, girişimimi genişlettim. Daha sonra Kaleiçi'ndeki tarihi konakları aldım, restore ederek otel haline getirdim. Aslını asla bozmadım. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden projelerimi onaylattırarak bu konakları butik otel haline getirdim" diye konuştu.


"TÜRK VE HOLLANDALI UZMANLAR RESTORE EDİYOR"


Milyon dolarlık tarihi konakları satın aldığını, Türk ve Hollandalı uzmanlardan yararlanarak bu yapıları otele dönüştürdüğünü ifade eden Alp, restorasyon sırasında çıkan antik eserlerin ise otelin içinde bulunan mini müzede sergilendiğini belirtti.


Antalya'da 5 oteli bulunduğunu açıklayan Alp, otellerinin yılın 12 ayında, yüzde 95 oranında doluluk oranıyla faaliyet gösterdiğini anlattı. Bugünlerine tırnağıyla kazıyarak geldiği anlatan Alp, "Aslen Konyalıyım, gurbetçi çocuğuyum. Nereden nereye geldim. Yoluma devam ediyorum" dedi.


"TURİSTLERE OSMANLI VE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITIYORUM"


Alp, otellerinde turistlere, Osmanlı ve Türk kültürünü yansıtan süit odalarda benzersiz bir tatil hizmeti sunulduğunu dile getirdi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da iki tarihi binayı alarak aynı şekilde otele dönüştürdüğünü anlatan Alp, Amterdam'da bu yıl içinde üçüncü otelini açacağını açıkladı.


Her yıl Antalya'daki otellerinde Hollanda, Almanya, Belçika, İngiltere, İspanya, İsveç, Norveç, Fransa, İtalya, Danimarka, Japonya ve Arap ülkelerinden gelen çok sayıda turisti ağırladığını belirten Alp, "Otellerimde Osmanlı ve Türk kültürünü tanıtıyorum, alternatif turizm yapıyorum. Onun için yoğun talep var. Ben de boş durmuyorum, elimde çanta, ülke ülke geziyorum. Alternatif turizm yapmak isteyenleri Türkiye'ye getiriyorum. Anadolu tosunuyum, Mevlana torunuyum. 18 yaşımda ne isem şimdi oyum" ifadelerini kullandı.


1994 yılından bu yana işlettiği Alp Paşa Butik Otelleri'nde yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan Alp, Antalya ve Amsterdam dışında İstanbul, İsveç, Belçika ve bazı Avrupa kentlerini kapsayan otel zinciri oluşturmak için mekan arayışı içinde olduğunu açıkladı.


"KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ"


Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrasında iki ülke arasındaki gerilim ve Rusya'nın turizm sektörüne yönelik yaptırımlarını değerlendiren Alp, "Turizm sektörümüzün Rusya ile yaşanan krizden en az şekilde etkilenmesi hatta bunun bir fırsata dönüştürülmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.


"CUMHURBAŞKANIMIZA BİZE ARKA ÇIKTIĞI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan resmi ziyaretlerine katılan Mehmet Alp, Latin Amerika turundan memnun döndüğünü söyledi. Alp, oluşturulan özel sektör heyeti kapsamında, anılan ülkelerde düzenlenen iş forumlarında yer almıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce otelini ziyaret ederek kendisine başarılarından dolayı ödül verdiğini ve başarılarının devamını dilediğini hatırlatan Alp, "Cumhurbaşkanımıza, bize manevi olarak destek verdiği ve arka çıktığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.


"ANADOLU'NUN ASLANLARI GELİYOR"


Şartların uyması halinde Latin Amerika'ya yönelik turizm ve otelcilik alanında yatırım yapabileceğini söyleyen Alp, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde bu konularda arayış içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim ufkumuzu açtı. Eskiden bu işleri amatör olarak yürütüyorduk ama Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız sayesinde ufkumuz açıldı. Ziyaretlerimizin hepsinde yabancı muhataplarımızla bir araya gelerek birebir kontak kuruyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu ziyaretler çok etkili oluyor. Bu yolla ülkemizin ekonomisine daha çok katkı sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yürekten teşekkür ediyorum. Anadolu'nun aslanları geliyor" şeklinde konuştu.