YAĞMUR EVENTS Kenan Ceyhan; Hayalinizi Gerçekleştiriyoruz


  • Kayıt: 01.12.2019 15:42:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:31

YAĞMUR EVENTS

Kenan Ceyhan; Hayalinizi Gerçekleştiriyoruz

 

Röportaj: Ebubekir Turgut

 

Evlenecek çiftlerin bir çoğu, artık düğün gününü organizasyon şirketlerine bırakmayı seçiyor. Davetiye, gelinlik, kuaför, makyaj, mekan seçimi, fotoğraf-video çekimi, gelin arabasından balayına kadar akla gelen tüm detayları üstlenen şirketler, gelin ve damadın olası bir aksilikle karşılaşma ihtimalini de ortadan kaldırıyor..

 

'Siz Tarihi Belirleyin Sonrası Bizim İşimiz' sloganıyla adeta hizmet veren düğün organizasyon şirketi Yağmur Events ile, Platform Dergisi okuyucuları için görüştük. Stresten uzak durmak isteyen ya da zamanı olmayan çiftlerin imdadına yetişiyor! Üstelik gelin ve damat sadece bir kere için o heyecanı yaşarken; onlar yüzlerce defa aynı stresi yaşıyor. Bu şirketin en önemli görevi; çiftlerin kendi düğün törenlerine birkaç saat kala misafir gibi gelerek, eğlencenin tadını çıkarmalarını sağlamak... Gelin çiçeğinden müzik seçimine kadar A'dan Z'ye her türlü ayrıntıyı üstlenen bu firma düğün pastasından, özel gösterilerden görkemli süslemelere, müzik sistemlerinden giriş dansına, koreografisine kadar birçok işi uzman ekipleriyle halle diyor.


Bize kısa olarak kendinizi tanıtır mısınız?

 

Ben Kenan Ceyhan, evliyim ve üç çocuk babasıyım. Hollanda vergi dairesinde 14 sene müfettiş olarak çalıştım. Beş sene düğünlerde fotoğrafçılık yaptım. Organizeler yapıp Türkiye’den sanatçılar getirerek konserler düzenledim. Daha sonra organize işine girmeye karar verdim. Yağmur Organizasyon eski sahibi Mehmet Üresin ile anlaşarak komple devraldım.

 


 

Uzun süredir Yağmur Organize olarak Hollanda Türk toplumuna hizmet ettiniz.Yeni bir yapılanma ile isminizi Yağmur Events olarak değiştirdiniz. Neden böyle bir değişime gerek duydunuz?


Kenan Ceyhan: Yağmur Organisatie’ idi daha önce. Düğün branşlarında Events ismi daha tutucu olduğu ve bu ismin organizasyon anlamında daha genel bir yapıya sahip olduğu için İsimde ufak bir değişiklikle yeni bir başlangıç, bir yenilik olsun maksadıyla hem logoyu hemde ismi değiştirerek Yağmur Events olduk.

 

Eski sahibi Mehmet beyi tebrik etmek istiyorum, Yağmur Organisatie’yi marka olarak düğün branşına soktu ve belirli bir mesafe kat etti. Fakat bunu geliştirmek daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Alt yapıya yönelik büyük çaba sarf ederek logo ve ismi değiştirdik. Bunun yanında araba sayımızı artırdık. Daha geniş ofis ve deponun bir arada olduğu merkeze taşınarak daha güzel hizmetler sunmaya başladık.


Bundan 10-15 sene öncesine göre, şimdiki gelin ve damatların istekleri daha çok detaylı


Bir gelin ve damat size geldiğinde ilk nasıl bir yönlendirmede bulunuyorsunuz?


Kenan Ceyhan: Gelin, Damat bize geldiğinde zaten randevu üzerine geliyor ve bizim organizemizi, dekor, yemek gibi üstün hizmetlerimizi bilerek geliyor. Bizim için önemli olan Gelin ve Damadın istekleridir. Bundan 10-15 sene öncesine göre şimdiki gelin ve damatların istekleri daha çok detaylı. Örneğin, Çatal, Kaşık ve dekorasyonundan tutun en ince detaylara bakıyorlar. En güzelide bu zaten. Sonuçta bir defa evlenecekler. O günün en mutlu en güzel günü olması için biz onları dinliyoruz.Onların istekleri bizim için önemli. Yani bizim yapabileceğimiz onlarınkinden çok önemli değil.

 

 

Hiçbir düğün aynı olmuyor. Her düğün farklı oluyor. Şu şekilde yönlendiriyoruz; kişi sayısını istiyoruz onlardan, kaç kişi davet edecekler ona göre salonlara bakıyoruz. Çalıştığımız envayı çeşit salonlar var. Bazı salonlar bizi standart olarak paketlerinde tutuyorlar. Başka bir organize ile çalışmıyorlar. Salonlara yönlendiriyoruz. Dekorasyonları seçiyorlar. Yemek çeşitlerimizi gösteriyoruz. Bu şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Ama bütün bunlara rağmen kendi zevkleri istekleri bizim için daha önemli.

 

Organizasyonun içine neler giriyor, hangi kalemlerde düğün hizmeti sunabiliyorsunuz?


Kenan Ceyhan: Full paket suna biliyoruz. Genellikle gençler, anne babalar her şeyi ayrı ayrı yerlerden tutmak istemiyorlar. Total bir paket alındığı zaman daha avantajlı oluyor düğün sahipleri için. Sunduğumuz hizmetler salonundan tutun Kameracı, Fotoğrafçı, Personel, Dekorasyon, Gelin Pastası, Müzisyen temini, çoçuklara palyaço, Araba kiralama, merdiven süsleme, evlere balon süsleme gibi her şeyi suna biliyoruz. Tabiiki düğün sahiplerinin isteklerine göre değişe biliyor.

 

Peki bir organizasyon şirketiyle anlaşınca daha pahalıya mal olmuyor mu?


Kenan Ceyhan: Aslına bakarsan bir salona göre organize şirketi ile çalışmak daha pahalı. Ama geriye dönen hizmete bakılırsa aslında daha ucuzuz. Düğün salonlarına göre elbette farkımız çok. Organizasyon olarak farkımız hizmettir. Bizde hizmet çok daha hızlı. Dekorasyon açısından düğün salonlarından daha fazla çeşitlerimiz mevcut. Ve ayrıca yemeğimizin kalitesi, biz bunlara çok dikkat ediyoruz.

 

 

Organize olarak her zaman düğün esnasında salonun içinde bulunuruz,  gelin ve damada orda yardımcı olmak için. Salon sahibi bunu yapmaz. Düğün esnasında şunu yapmanız bunu yapmanız gerek gibi tavsiyelerde bulunuruz. Aynı zamanda anne babaya yardımcı oluruz. İlk evlatları evlenenlerde şunu görüyoruz, anne baba biraz daha tecrübesiz oluyor. Takıda ne yapacak, nereye duracak gibi. Bunun gibi konularda yardımcı oluyoruz. Düğün öncesinden yaklaşık 4 ile 6 hafta arası gençlerimizi buraya çağırırız. Proğramı tek tek konuşuruz. Hangi renk çiçek olacak, Hangi yemek veya yemekte neler olacak bunları en ince detayına kadar konuşuruz ki her şey gelin ve damadın istediği gibi olsun. Evet organizasyon fiyat olarak biraz daha pahalı ama hizmet olarak karşılığını kesinlikle daha fazla geri alıyorlar.

 

Yaptığımız cironun yaklaşık yüzde 40’ını dekorasyona masraf olarak harcıyoruz

 

Bu sene çok tercih edilen düğün konseptlerinizden örnek verebilir misiniz?


Kenan Ceyhan: Gençlerimiz görselliğe çok önem veriyorlar. Özellikle Dekorasyon ve masa süsüne çok önem veriliyor fakat anneler babalar yemeğe çok önem veriyorlar çünkü misafirim aç kalmasın, Yemek iyi olsun bol olsun diyorlar. Her iki tarafı memnun edebilmek bu işin en güzel tarafı.

 

Hem anne babayı hemde gençleri mutlu etmen gerekiyor. Onun için yaptığımız cironun yaklaşık yüzde 40’ı dekorasyona masraf olarak harcıyoruz. Şu anda 2020 dekorasyonlarımız hazır. Kesinlikle her sene dekorasyon çeşitlerimizi yenilemek zorundayız. Çünkü organize olarak bu branşta salona göre farklılığın olması lazım. Bu farklılıklarımızla müşterilerimizi bağlıyoruz. Türk çayımız, özel çay makinamız ve çaycımız var. Çay tepsisi ile salonun içinde iki üç tur yapar. Türk kültür, örf ve adetlerimizi salonda barındırmak adına bizi salondan ayıran konseptimiz. Bakırdan bardaklarımız geldi Gaziantep’ten. Ayran konseptine gireceğiz. Salonda herkese ayran dağıtacağız. Buda diğer farklılığımız. Yani biz bu ince detaylara dikkat ediyoruz.

 

Düğün bittikten sonra anne, baba ve gençlerle helalleşmek onların mutluluğunu gözlerinde görmek bizide mutlu ediyor

 

Düğün organizasyonu çok zevkli bir iş olsa gerek


Kenan Ceyhan: Evet, düğün organizesi çok zevkli bir iş. Eğer sadece iş olarak yapacak olursan fazla devam ettiremezsin. Buna sevgini katmanız gerek. Gençleri dinlemeniz gerek. Aileleri dinlemeniz gerekiyor. Her düğün farklı oluyor. Çatalından tutun dekorasyonuna kadar ,çalışan personeline kadar farklı olduğu için bu iş daha güzel oluyor. Gece sonunda düğün bittikten sonra anne, baba ve gençlerle helalleşmek onların mutluluğunu gözlerinde görmek bizide mutlu ediyor. Onun için bu iş çok zevkli.

 

 

Düğün organizasyonunun dışında başka hizmetlerde sunuyor musunuz?


Kenan Ceyhan: Türk mutfağı çok zengin bir mutfak olduğu için sadece Türk düğünlerine gitmiyoruz. Irak, Somali, Fas, Suriye düğünlerinide kesinlikle yapıyoruz. Son dönemde bu ülkelerden gelen vatandaşların düğünlerinde bir artış görüyoruz. Nişan, Sünnet, Ramazan iftarları, İş adamlarına yönelik organizeler oluyor. Mesela iş yemekleri oluyor. Gidiyoruz iş yerine hem dekore ediyoruz hem yemeğimizi veriyoruz.

 

Organize esnasında anlata bileceğiniz ilginç olumlu yada olumsuz olaylar oldumu?

 


Kenan Ceyhan: Maalesef karşılaşıyoruz. Her zaman mutlu mesut insanlarla karşılaşırken bunun yanında olumsuz olaylarlada karşılaşıyoruz. Ayrılmalar oluyor yada düğüne yakın zamanda aileler içinde vefat olabiliyor. O zaman düğün ertelenmesi gerekiyor.

 

Ama en zorlu olanı ise ayrılmalar, sonuçta gelin damat moral olarak çok bozuk oluyor o moral bozukluğuna rağmen bizim şirket olarak bazı sorumluluklarımız var. Düğüne 4 hafta kala ayrılan yeni bir örneğimiz var. Çiftler düğüne 4 hafta kala ayrıldı. Saloncu diyorki mesela bana, 4 haftada nasıl bir çift buluyum da salonu kiraya veriyim. O gün salon boş kalacak diyor haklı olarak. Keza fotoğrafçı, kameracı, personel yine boşta kalıyor. Yani sorumluluklarımız oluyor. Gelin damat ayrılmış tabii kȃr peşine düşemeyiz o saatten sonra. Fakat o sorumlulukları karşılamak içinde mecburen maddi giderlerimiz oluyor. Onu karşılamaları gerekiyor. Zaten çocukların moralleride bozuk, Ailelerin moralleri bozuk bunun üzerine birde maddi durumla geldiğin zaman çok kötü oluyor. Bu branşın en kötü tarafı bu.

 


 

Başkalarını rahatsız etmeden kendi kültürümüzü koruyalım

 

Son dönemde olumsuz anlamda düğünlerimiz Hollanda gündeminde. Eğlenmeyi bilmiyor muyuz?


Kenan Ceyhan: Soru için teşekkür ederim. Şöyle söyleyim; biz vatan ve milletimizi seven birisiyiz. Elbetteki kültürümüzü, örfümüzü, adetimizi kesinlikle unutmamamız gerekir. Bunuda çocuklarımıza devretmemiz gerekir, böyle bir önemli görevimiz var bunun farkındayım. Çoğumuz burda doğmamıza rağmen yine de Türkiye ile bir bağımız var. Örfümüzden adetlerimizden dinimizden dolayı ama şunu unutmamak gerek buranın yasalarına uymamız gerekir.

 

Elbetteki örfümüzü adetimizi arabayla gelin almaya gidildiği zaman kornaya basılmasında ben kesinlikle yanlış bişey görmüyorum. Yasal olarak bunu yasaklayacaklarını da zannetmiyorum. Yıllarca bunlara izin verildi. Fakat son dönemlerde işte dışarda kavgalar, silah atmalar, yolları kesmeler bunları gördüğümüz zaman haliyle Hollanda devleti, belediyeleri buna göz yummayacaklardır. Bununda farkında olmamız gerek. Bunuda unutmayarak elbette örfümüzü adetlerimiz yaşatmamız gerekir. Kesinlikle kurallara uyarak.

 

Güzel bilgilendirici bir röportaj oldu.

 

Kenan Ceyhan: Bize bu imkanı sağladığı için, Platform ve Kadın Dergisi ekibine başarılarının devamını dilerim.


 

Yağmur Organize

Nieuwe Hemweg 34

1013 CX Amsterdam

Tel : 06 10 45 41 20

www.yagmur.nl

F. yagmur_events

İ . yagmur_events