Hollanda’da hatta Avrupa’da bir ilki başardık. Kadın Dergisi şimdi 13 yaşında


  • Kayıt: 13.02.2020 15:02:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:41

Hollanda’da hatta Avrupa’da bir ilki başardık. Kadın Dergisi şimdi 13 yaşında

 

Avrupa'da ilk ve tek olan Hollanda merkezli KADIN Dergisi genel yayın yönetmeni Ebubekir Turgut Kadın Dergisi hakkında şu açıklamalarda bulundu.

 

Her ay kadınlara hitap eden düzenli bir dergi çıkarmak gerçekten çok zor. Biz zora talip olduk ve KADIN’ı çıkarırken düşünen, magazin kültürüyle yetinmeyen, hayatı sorgulayan kadınların da bir dergisi olsun istedik. Mevcut dergi ve gazetelerin içinde ortalama Türk kadınına hitap eden bir dergi yoktu. Piyasadaki dergiler arasında herkesin evine rahatlıkla götürebileceği bir KADIN dergisi de bulunmuyordu. Biz, kadının diğer dergilerde çizilen portreden ibaret olmadığını anlatmak üzere KADIN’ı yayımladık. KADIN ismi hoş tevafuklarla konulmadı.`İnsanların ilk etapta dergiye önyargılarla yaklaşmaması için KADIN’ı isim olarak seçtik. KADIN, muhatabına büyüklük taslamayan, onunla tepeden konuşmayan, akıl vermeye kalkışmayan 13.yaşına giren bir dergidir.

 


Gerçekten bağımsız bir dergi olmak çok zor

 

`Gerçekten bağımsız bir dergi olmak çok zor. Bizi finanse eden bir kurum yok. KADIN’ı hem profesyonel hem de amatör ruha sahip bir kadro yoğun bir çalışmanın ürünü olarak çıkartıyor. Dergimizi bir okul olarak görüyoruz. Yeni isimler keşfediyoruz. Ben kendi adıma bu genç yazarların ileride çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Şu ana kadar toplumdan aldığımız olumlu mesajlar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Olumsuz bir tepki almadığımızı söyleyebilirim. KADIN, ses verdi ve cevabını aldı. Yapıcı olan her türlü eleştiriye açığız. Özellikle Kadın örgütlerinin 13.yılımızda desteğini daha fazla bekliyoruz. Ayrıca yazı, haber, röportaj gibi katkılarda bulunmak isteyenlere kapılarımız sonuna kadar açıktır.