Almanya ve Hollanda Bankalarından Türkiye’de Alacağınız Ev Ya da İş Yeri İçin Kredi Çekmenizi Sağlıyoruz


  • Kayıt: 25.08.2020 17:12:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:27

Almanya ve Hollanda Bankalarından Türkiye’de Alacağınız Ev Ya da İş Yeri İçin Kredi Çekmenizi Sağlıyoruz

 

İş dünyasına yönelik tanıtımlara devam ediyoruz. Bu sayımızda konuğumuz Arnhem’den MY DUTCH HOLDING CEO’su iş insanı Murat Yılmaz.

 

 

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?


Murat Yılmaz: Ailem 1973  Hollanda’nın Arnhem şehrine yerleşmiş, benim hayatım da buna bağlı olarak Hollanda ve Türkiye arasında geçmiştir.2000 yılında üniversite eğitimimi Sakarya Üniversite Kamu Yönetimini bölümünü bitirdikten sonra Radboud Üniversite’sinde Ekonomi bölümünde eğitimime devam ettim.Okul hayatımdan sonra iş hayatıma Garanti Bankası Istanbul Fatih şubesinde başladım ve daha sonra Avrupa’da uluslararası bankalarda çalıştım. 2019 yılında banka sektöründen ayrılıp ilk şirketimi kurdum.

 

2019 yılında ilk şirketinizi kurduğunuzu söylüyorsunuz. Şirketinizi kuruluş fikrini anlatabilir misiniz?


Murat Yılmaz: 15 yıllık banka tecrübesinden sonra iş hayatına atılmak risk gibi görülebilir ama benim aklımda her zaman kendi işimi kurma fikri vardı. Tabii ki iş hayatına girerken iyi bir plan yapmanız ve sektörü iyi bilmeniz gerekiyor. Avrupa’da yaşayan biz Türklerin ilk amacı yaşadığımız ülkede bir ev almak ,ikinci olarak da Türkiye’de bir ev almaktır.Bunun yanında her sene Türkiye’ye tatiline gitmek bizim için artık  bir gereksinim olmuştur.Bundan dolayı ben de 2015 yılında sonra gayrimenkul ve turizm sektöründe faaliyet gösterecek bir şirket kurmayı planladım.

 

 

Gayrimenkul ve turizm sektörün de faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?


Murat Yılmaz: Maalesef Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’de gayrimenkul aldıklarında geçmiş dönemlerde çok büyük mağduriyetler yaşamışlardır.Bunu ben en yakın akrabalarımda da gördüm.Bizim amacımız Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini karşılarken onların mağduriyete uğramalarını önlemektir. Çünkü biz MY Real Estate olarak Avrupa’da kurulu fakat Türkiye’de 30’dan fazla bölgede faaliyet gösteren bir şirketiz. Bu faaliyetlerimiz ev alım satımı yapmak, ortak projeler oluşturmak, Türkiye’deki devlet projelerinin (KİPTAŞ,Emlak Konut) Avrupa’da pazarlamak, Türkiye’de faaliyet gösteren  büyük inşaat firmalarının projelerin Avrupa’da pazarlamak, kendimize ait villa ev evleri Avrupa’da kiralamak, Türkiye’deki villa kiralama şirketlerinin villalarını Avrupa’da kiralamasına aracılık etmek, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’deki bulunan yazlıklarını yine günlük olarak Avrupa’dan Türkiye gidecek turistlere kiralanmasına aracılık etmek gibi.

 

 

Ortak proje oluşturmak hakkında bilgi verir misiniz?


Murat Yılmaz: Biz her bölge için Avrupa’daki müşterilerimizden projelerimiz için ön talep topluyoruz. Bu da şöyle oluyor müşterilerimiz bizi arıyorlar ve ev satın almak istedikleri bölgeleri bize söylüyorlar.Biz de bizi arayan müşterilerimiz bilgilerini veri tabanımızda saklıyoruz ve istenilen bölgede yeteri kadar talep oluştu ise müşterilerimize projemizi sunuyoruz.Bu sunumda müşterimiz; ne kadar katılım payı ödemesi gerektiği, aylık ne kadar ödemesi gerektiği, toplam ne kadar ödeme yapması gerektiği ve evin ne zaman teslim edileceği bilgilerini verip, müşterimiz ile Hollanda veya Almanya kanunları çerçevesinde bir sözleşme yapıyoruz ve projemize başlıyoruz.

 

Bunu bir örnek ile açıklamak isterim; farz edin Bodrum’dan bir villa almak istiyorsunuz ve bu villa için 300.000.- Euro ödemeniz gerekiyor. Bizim de aynı bölgede bir projeye başladığımızı varsayalım, bu projemiz 10 villadan oluşsun, müşterimize yeni villası sözleşme kapsamında iki yıl içerisinde teslim edinecek olsun. Böylece müşterimiz yeni villasına 300.000,- Euro yerine sadece 200.000.- Euro yani %33 daha az para ödeme yapmış olacaktır.Biz bu gibi projelerde sadece kar payı ile çalışmaktayız.

 

 

Türkiye’deki yapılan bu projeler için  Hollanda ve Almanya Bankalarından ev kredisi almak mümkün mü?


Murat Yılmaz: Müşterilerimizin Hollanda ve Almanya’daki ortak çalıştığımız bankalardan Türkiye’deki projeler için kredi almaları mümkündür. Hollanda’dan %3,6 faiz oranları ile120 aya ve 150.000 Euro'ya kadar kredi kullanmaları mümkündür.Almanya’da ise bu oran % 3,99 faiz oranlarında başlayıp 120 ay ve 250.000.- Euro’ya kadardır.

 

Müşterileriniz Türkiye’de alacakları evlerin kredisi için nasıl detaylı bilgi alabilirler ve kredi başvurusunu nereden yapabilirler?


Murat Yılmaz: Müşterilerimiz kredi ile ilgili detaylı bilgileri ve kredi başvurularını sitemizden yapabilirler.


https://www.my-realestate.nl/tr/evkredisi.

 

Hollanda ve Almanya’daki bankalardan alınan ev kredisinin avantajları nedir?


Murat Yılmaz: 1.Kredinizi Almanya yada Hollanda’dan aldığınız için ödemeleriniz taksitle Almanya veya Hollanda’daki hesap numaranızdan otomatik olarak çekilecek, böylece her ay Türkiye’ye havale yapmanıza gerek kalmayacaktır.


2.Türkiye’de yabancı para ile kredi çekmeniz mümkün olmadığı için her ay farklı oranlarda havale yapmanız gerekebilir, Almanya veya Hollanda’da çektiğiniz kredide ise her ay aynı tutarda hesabınızdan kesinti olacaktır.

 

3.Almanya veya Hollanda’da çektiğiniz kredinin ödeme takibi daha kolay olacaktır.

 

4.Ödemeler ile ilgili bir sorun olduğunda Almanya veya Hollanda’daki bankanıza ulaşmanız ve sorunu çözmeniz daha kolay olacaktır.


5.Almanya ya da Hollanda’da bankalarından çektiğiniz krediniz faiz oranları, Türkiye’deki bankalardan çektiğiniz kredinin faiz oranlarının yarısı kadardır.

 

Şirketinizin ikinci faaliyet alanı ise villa kiralama olduğunu söylediniz.Bunu biraz açabilir misiniz?

 

Murat Yılmaz: Bunu üç şekilde yapıyoruz;

 

1.’si kendimize ait villa ve konutlarını kiralıyoruz.

 

2.’si Türkiye’deki villa kiramala şirketlerinin villalarını kiralıyoruz.


3.’sü bence çok önemli bunun altını burada çizmek istiyorum. Şöyle ki Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’de yazlığı var ise bu yazlıklar sadece 4 hafta bilemediniz 6 hafta tatil döneminde ev sahipleri tarafından kullanılıyor. Geri kalan dönemde ise bu yazlıklar kullanılmamakta, atıl olarak kalmaktadır.


Bunu bir örnekle açıklamak gerekir ise; diyelim Fethiye’de bir yazlığınız var ve bu yazlığınız  sadece temmuz ayında kullanıyorsunuz, diğer 11 ay ise bu yazlığınız boş kalmaktadır. Müşterimiz ile bir sözleşme yapıyoruz, bu sözleşmede müşterimizin taleplerini dikkate alarak yapılan bir sözleşmedir.Sözleşmeden sonra müşterimizin yazlığını kiraya vermekteyiz.Ev sahibi yine tatilini kendi yazlığında yapmış oluyor ve bunun yanında yazlığını kullanmadığı dönemde kira geliri elde etmiş oluyor.

 

 

Sizin 2020 yılı içinde yeni bir şirket kuruluşu içinde olduğunuzu biliyoruz, bu şirket ile ilgili olarak  kısa bir bilgi verebilir misiniz?


Murat Yılmaz: Bu şirket ile ilgili çalışmalara aslında 1,5 yıl önce başlamıştık. Projemiz Türkiye’den Avrupa’ya karavan, camper ve satış arabası  ithal etmek.Bununla ilgili olarak Türkiye’deki bir fabrikanın Hollanda ve Belçika temsilciliğini aldık.Hollanda Avrupa ülkeleri için de en fazla karavan kullanan 4.’cü ülke. Biz de bu potansiyeli değerlendirmek istedik.İki ay içerisinde de satışlara başlamış olacağız.

 

Karavan, camper ve satış arabası fiyatları konusunda ip uçları verebilir misiniz?


Murat Yılmaz: Bizim amacımız Hollanda piyasasının biraz altında satış fiyatları ile bu karavan, camper ve satış arabalarının satışını yapmak ama bunu yaparken de kesinlikle kaliteyi Hollanda piyasasının üzerinde çıkarmak istiyoruz. Ayrıca bu karavan, camper ve satış arabasını taksit ile de satmak seçeneklerimizden bir tanesidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel:  +31 262001999

        +31 611106789

 

MEANDER 251

6825 MC Arnhem Hollanda

 

info@mydutchholding.nl

 

www.my-realestate.nl