Emrah Çekiç: Sude Zorg, Uzman kadrosu ile birçok kültür ve dilden insana hizmet vermektedir

Emrah Çekiç Nevşehirli 32 yaşında genç bir girişimci. 2005'ten itibaren sağlık sektörünün içerisinde yer alan çekiç, kızının ismini taşıyan Sude Zorg'u 2016 yılında Amsterdam'da kurdu...


  • Kayıt: 04.02.2021 12:42:18 Güncelleme: 04.02.2021 13:02:47

Emrah Çekiç: Sude Zorg, Uzman kadrosu ile birçok kültür ve dilden insana hizmet vermektedir

Emrah Çekiç Nevşehirli 32 yaşında genç bir girişimci. 2005'ten itibaren sağlık sektörünün içerisinde yer alan çekiç, kızının ismini taşıyan Sude Zorg'u 2016 yılında Amsterdam'da kurdu. 2018 yılına kadar sadece Amsterdam'da hizmet veren Sude Zorg, 2018 yılından sonra tüm Kuzey Hollanda bölgesinde hizmet vermeye başladı. İşletmesini büyüten genç girişimci Emrah Çekiç'in amacı; Hollanda genelini kapsayan bir hizmet ağı oluşturmak.

''Zamanı tüketmek yerine onu ve gerçekleri kabul ederek yaşamak zorundayız.''

Zorlu yaşantılar günlük hayatımızın kaçınılmaz birer parçasıdır. Bizler ise bu zorlu yaşantılar ile karşılaştıkça o hayatın ne kadar zor olduğu düşüncesine kapılırız. Çünkü insan derinlerinde bir yerde onu bu karanlıktan çıkaracak ve yeniden yeşertecek bir güce sahiptir. Yeter ki bu zorlukları fark edebilsin ve harekete geçsin. Engin Geçtan ''İnsan Olmak'' adlı kitabında, içinde yaşadığımız dünyanın zor bir alan olduğundan yakınarak, ''Zamanı tüketmek yerine onu ve gerçekleri kabul ederek yaşamak zorundayız.'' der. Birey yaşamın olumlu yönleri gibi olumsuz yönlerinin de olduğu gerçeğini kabul ederek duruma uyum sağlayabilme yeteneği kazanmalıdır. Ancak insanların bir kısmı yaşamlarının belirli dönemlerinde karşılaştıkları zorlu problemlere uyum sağlayabiliyorken maalesef bir kısımı uyum sağlayamamaktadır. Bunun sonucunda ise çeşitli ruhsal problemler yaşayabilmektedirler. Tüm bunların bilincinde olan Sude Zorg; bireyin olumsuz koşulların üstesinden başarıyla gelmesini, uyum ve psikolojik sağlamlık kazanmasını kendisine ilke edinmiştir.

''Sude Zorg, uzman kadrosu ile birçok kültür ve dilden insana hizmet vermektedir.''

İnsanların olay ve durumlar karşısındaki tutum ve davranışları, hissettikleri duyguları ve bunlara yükledikleri anlamları farklıdır. Bu yüzden bir insanı anlamak ve onun ruhuna dokunabilmek için onu koşulsuz kabul ederek, güven ortamında kendini rahatlıkla ifade edebilmesini sağlayabilmek gerekir. Her insanın özel olduğunun farkında olan Sude Zorg, her kültürden insana ulaşabilmeyi önemser. Bu sebeple alanında uzman kadrosu ile birçok kültür ve dilden (Türkçe, Arapça, İngilizce...) insanlara psikolojik danışma, yardım ve destek hizmeti vermektedir.

Yaşamın birçok alanında bireyin gelişimini ve hayat kalitesini zedeleyen, problemler var. Karşılaştığımız problemler çoğunlukla psikolojik, somatik ve zihinsel problemlerdir. Bu noktada aile ile işbirliği içerisinde bireyin problemini ve süreçten beklentilerini saptayarak hedefler belirlenir ve bireye özel psikolojik destek planı hazırlanır.

Profesyonel destek, yardım ve danışma, hizmetlerimizin yaşa, amaca ve ihtiyaca uygun hizmet vermesi için çalıştığımız gruplar hedef kitlelere ayrılmışlardır.

Bunlar:

0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere psikolojik destek

- Problemleri basit bir şekilde çözmek.

- Karmaşık problemleri olan çocuk ve gençlere yönelik psikolojik danışmanlık.

- Kişisel bakıma yönelik destek hizmeti.

Yetişkinlere psikolojik destek

- Yetişkinlere yönelik psikolojik danışmanlık

- Genç yetişkinlere yönelik psikolojik danışmanlık

- Ev işlerine yönelik yardım hizmeti

Aile danışmanlığı

Ebeveynlik desteği 

''Aileler sorunu kabullenmeli!''

Ebeveynler ile çocuk arasında ya da sadece çocukta ortaya çıkan problemler neticesinde gençlik bürosu devreye girmektedir. Gençlik bürosu bir ön çalışma yaparak hangi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirleyip, bu sorunların giderilebilmesi için bir plan hazırlar. Bu noktada aile bireyleri sorunları kabullenip, gençlik burosu ile birlikte hareket etmek durumundadır. Genelde ilk bir yıl içerisinde sorunların giderilmesi amaçlanmaktadır ama bu süreç en fazla uç yıla kadar yayılabilir. Hala sorunlar giderilemezse gençlik burosu çocuk veya çocukları ailelerinden almaktadır.

Ailelere tavsiyem; Sorunu kabullenip, kapılarını gençlik bürosuna açsınlar. Aksi durumda çocuk ya da çocuklarını kaybetme riski ile karşılaşırlar.

Yakında Hilversum ve Hoorn'da şubeleri açılacak olan Sude Zorg'un birlikte çalıştığı belediyeler:

KOP VAN NOORD-HOLLAND & WEST FRIESLAND

(Hoorn, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Drechterland)

Regio ALKMAAR

Alkmaar, Heerhugowaard, langedijk, Bergen, uitgeest, Castricum, Heilo

ZUID-KENNEMERLAND & IJMOND

Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Heemstede, Heemskerk

Gemeente HAARLEMMERMEER

( Hoofddorp, Badhoevedorp, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Lijnden, Zwanenburg)

EDAM VOLLENDAM

LELYSTAD

KRIMPEN AAN DE IJSSEL & CAPELLE AAN DEN IJSSEL

1 Ocak 2021'den itibaren:

Den Helder & Schagen

Purmerend en Beemster

Hilversum , Blaricum, Laren , Bussum , Weesp , Eemnes , Huizen, Wijdemeren

Adres: Kloosterstraat 3

2021 VJ Haarlem

Telefoon: +31-203377115

Email: info@sudezorg.nl