IS-EM BOUWBEDRIJF B.V 120 ÇALIŞANI İLE HOLLANDA’DA ZİRVEYE KOŞUYOR

Daha önce Hollanda’da 14 senedir aylık yayınlanan KADIN DERGİSİ’ne şimdi ise PLATFORM’a kapak olan Firma sahibi Murat Algan ile Hollanda’da ki inşaat sektörünü daha doğrusu IS-EM BOUWBEDRIJF B.V’yi konuştuk...


  • Kayıt: 07.05.2021 10:10:43 Güncelleme: 07.05.2021 23:29:19

IS-EM BOUWBEDRIJF B.V 120 ÇALIŞANI İLE HOLLANDA’DA ZİRVEYE KOŞUYOR

Röportaj: Ebubekir TURGUT

Murat Algan: IS-EM BOUWBEDRIJF B.V Müteahhitlik ve İnşaat firmamız 17 yıllık tecrübesiyle, Hollanda ve çevre ülkelerde hizmet vermektedir

Amsterdam merkezli IS-EM BOUWBEDRIJF B.V Müteahhitlik ve İnşaat firması 17 yıllık tecrübesiyle, Hollanda ve çevre ülkelerde hizmet vermektedir. Daha önce Hollanda’da 14 senedir aylık yayınlanan KADIN DERGİSİ’ne şimdi ise PLATFORM’a kapak olan Firma sahibi Murat Algan ile Hollanda’da ki inşaat sektörünü daha doğrusu IS-EM BOUWBEDRIJF B.V’yi konuştuk.

Murat Algan Hollanda’da 14 senedir aylık yayınlanan KADIN Dergisi’ne kapak olmuştu.

Çalışmalarınızın yoğun olduğu bir sırada bize zaman ayırıp röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Murat Algan Erzurum’da dünyaya geldim. Altı kişilik çekirdek ailemizin ikinci çocuğuyum. Babam ve annem yaşamları boyu bizlerin refah yasamamızı ve geleceğimiz için çaba gösterdiler; onlara ömür boyu minnettarım. Ben Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde eğitimimi tamamladım. İlk olarak Erzurum’da beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yaptım ve daha sonra, Bursa’ya tayin oldum. 2004 yılı aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya geldim.

 Bu mesleği yapmaya nasıl karar verdiniz?

Murat Algan: Dilini bilmediğim bu ülkeden çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimi yapamayacağımı anlayınca inşaat sektöründe değişik alanlarda çalıştıktan sonra 2013 yılında kendi şirketim IS - EM Müteahhitlik ve İnşaat firmasını kurdum. Çalıştığım sure zarfında gözüme çarpan eksiklikleri tespit ederek Hollanda’da inşaat sektöründe daha iyisi değil mükemmelini yapmak için bu yola çıktım.

İS-EM Bouwbedrijf BV olarak inşaat ve müteahhitlik işleri yapmaktasınız. Bize biraz daha geniş olarak yaptığınız işlerden bahseder misiniz?

Murat Algan: Firmamız Müteahhitlik ve inşaat işleri yapmaktayız. Biz firma olarak tadilat ve yeni ev inşaatı yapmaktayız. Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan daha iyi olmak için değil, müşterilerime istediklerinin çok daha ötesinde farklı tasarımlarla yaptığım işlerim beni ve şirketimi bu sektörde farklı kıldı.

17 YILLIK TECRÜBEYLE, İNŞAAT SEKTÖRÜNDE 120’YE YAKIN UZMAN ÇALIŞANLA HOLLANDA VE ÇEVRE ÜLKELERDE HİZMET VERMEKTEYİZ.

Kaç işçi çalıştırmaktasınız ve kaç senedir bu sektördesiniz?

Murat Algan: Firmamız 17 yıllık tecrübeyle inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. İki kişiyle 2013 yılında kurulan firmamız, Şu an 120’ye yakın uzman çalışanla Hollanda ve çevre

ülkelerde hizmet vermekteyiz.

Sanırım İnşaat sektörü dışında farklı alanlarda da çalışmalar yapmaktasınız. Bu konuda biraz bilgi verimisiniz?

Murat Algan ve İş ortağı Şenol Duman

Murat Algan: Evet, bu işlerimizin yani sıra iş ortağım Şenol Duman bey ile iki yeni alanda büyümeye devam etmekteyiz. Prime Invesment ve NeTurAl Home Prime diye bir yatırım firmamız uluslararası yatırım yapmaktadır. Ayrıca NeTurAl Home. diye ithalat ve ihracat yapan bir firmamız var. Bu firmamız güneş enerjisi, zemin malzemesi, vitrifiye çeşitleri, banyo mobilya malzemeleri, zemin ve fayans ürünlerini en kaliteli şekilde

müşterilerimize sunmaktadır.

Bu süreç içerisinde karşılaştığınız sorunlar oldu mu?

Murat Algan: Her yeni kurulan firma gibi dilini ve kültürünü bilmeyen biri olarak ben de herkes kadar sorunlar yaşadım. Azim ve işini doğru yapmak- la yaşadığım tüm zorlukları aştım. Ha- yat felsefem, “Kader gayrete aşıktır” ben de emeği veriyor kaderimin ona göre oluştuğuna inanıyorum.

HOLLANDA’DA MAALESEF ÇOĞU ALANDA YAŞANAN AYRIMCILIK BİZİM SEKTÖRÜMÜZDE DE YAŞANIYOR

Bulunduğunuz sektörde ayrımcılıkla da karşılaştığınız oluyor mu?

Murat Algan: Hollanda’da maalesef çoğu alanda yaşanan ayrımcılık bizim sektörümüzde de yaşanıyor ve yaşıyacağız. Tabii ki bu bizi engellemeyecektir bilhassa bizleri kamçılayan bir unsurdur Demem o ki, bizler işimizi daha iyi yapıp bu önyargıları haksızlıkları ayrımcılığı önleyebiliriz.

Korona, inşaat sektörünü ne derece etkiledi, sizde olumsuz anlamda etkilendiniz mi?

Murat Algan: Hayır, bilhassa insanlar tatil ve diğer harcamaları yapamadığından evlerine yatırmalar değişikler yapma yoluyla bizim işlerimize pozitif etken olmuştur.

1250 M2’LİK BİR BİNADA HİZMET VERECEĞİZ.

Geleceğe yönelik planınız, hedefiniz var mı neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Murat Algan: Firmamız emin adımlarla her gün büyümekledir.

1250 m2’lik bir binada hizmet vereceğiz. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için kullandığımız ürünleri güneş enerjisi, zemin malzemesi, vitrifiye çeşitleri, banyo mobilya /malzeme ve fayans ürünlerini 1800 m2 depomuzdan sunacağız.

Müsiad Hollanda’nın yöneti- mindesiniz. Müsiad’daki görevinizden bahseder misiniz?

Murat Algan: Musiad Hollanda’da İnşaat sektör komite başkanıyım. Komitemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar üyelerimize işlerini geliştirme ve güç birliği yaparak projeler yapmaktayız.

İş hayatınız dışında aktif olarak görev aldığınız başka uğraşlar da var mı?

Murat Algan: Evet, ailemle zaman geçirmek, spor yapmak bir de hobim olta balıkçılığı.

FİRMA MİSYONUMUZ KALİTELİ ÜRÜN KULLANARAK, TEMİZ İŞÇİLİK, SÖZÜNÜ TUTAN VE GÜVENİLEN BİR FİRMA OLMAYA ÖZEN GÖSTERMEKTEYİZ

Topluma vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Murat Algan: Ne iş yaparsanız yapın; ya doğru yapın ya da hiç yapmayın

Son olarak bir şey eklemek ister misiniz?

Murat Algan: Firma misyonumuz kaliteli ürün kullanan, temiz işçiliğe özen gösteren, sözünü tutan ve güvenilen bir firma olmaya özen göstermektedir.

Tabiki müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutarak, gelişirken, değişerek ve yenilikleri müşterimizle buluşturarak, müşterilerimizin memnuniyetini üst düzeye taşıyarak büyümeye devam edeceğiz.

IS-EM BOUW BV

Tel: 085 792 16 10

Schipholweg 309

1171 PL BADHOEVEDORP

www.is-em.nl