''Schiphol Havalimanı'nda Bir Türk''

Axcess Seyahat BV. Şirketi kurucusu ve yöneticisi Aydın Beştepe: Yıllarca süren mücadele ve çabanın ardından başarıya ulaştım...


  • Kayıt: 23.06.2022 21:07:22 Güncelleme: 26.06.2022 08:15:04

''Schiphol Havalimanı'nda Bir Türk''

Axcess Seyahat BV. Şirketi kurucusu ve yöneticisi Aydın Beştepe: Yıllarca süren mücadele ve çabanın ardından başarıya ulaştım.

Aydın Beştepe ile Schiphol Havalimanında tanıştım ve havacılık alanında başarılı bir iş adamıyla birlikteyim. Terminal 3'ün girişinde bizi sıcak, samimi ve güzel Anadolu insanı olarak karşıladı. Sorularımı sorduğumda, hayata ve başarıya adım adım giden hikayesi beni çok etkiledi.

1984 yılında Ankara'da doğdu. 9 çocuklu bir ailenin en sonuncusu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitiminin ardından 13 yaşında Marmaris’te ağabeylerinin yanında hayata atıldı. Yabancı dile olan yatkınlığı nedeniyle kısa zamanda İngilizce, Hollandaca ve Almancayı öğrendi. Bunlara ek olarak Türkçe ve Kürtçeyi ana dili olarak konuşmaktadır. Evli ve 2 kız çocuk babası olan Aydin Beştepe, Türk Kökenli bir Hollanda vatandaşıdır.

Marmaris'te küçük yaşlarda başlayan hikayesi Hollanda, Almanya ve Türkiye arasında devam etti. 2010 yılından beri Hollanda da yaşamaktadır ve uluslararası projelerde yatırımları bulunan genç bir girişimcidir.

-Havacılık alanındaki çalışmalarınız nasıl başladı?

Havacılık alanında çalışmak aslında çocukluğumdan gelen bir hayaldi. Doğru şartları oluşturmak ve havacılık alanında işimi kurabilmem için uzun yıllar sabretmem ve farklı alanlarda tecrübe edinmem gerekti. İlk havacılık alanına girişim 2017 yılında oldu. 2021 yılında kurduğum Axcess Travel BV. Şirketiyle de çalışmalarıma hız kazandırdım. Havacılığın önde gelen isimleriyle yaptığım iş birliği ile Axcess Travel BV. İsmini marka yapmayı kısa sürede başardım.

--Size havacılığı sevdiren, bu alana yönlendirerek motive eden neydi?

Servis sektöründe olmayı seviyorum. Enerjisi yüksek ve sürekli gelişmekte olan bir sektör. Her gün yeni bir şeyler öğrenme şansınız var ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Tatile giden , sevdiklerine kavuşacak mutlu insanları görmek beni motive ediyor. Tabii bunların yanında cenaze ve benzer acısı olan ailelerin acılarını paylaşmak ve onlara en uygun ve en hızlı uçuşu bulmak beni ruhen güçlendiriyor.

--Schiphol havaalanında verdiğiniz hizmetler nelerdir?

Axcess Travel BV. Aviation hizmetleri sunan genel merkezi Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda ve bir şubesi İsveç'te olan seyahat acentesidir. Axcess Travel BV. Birçok havalimanı, havayolu, yer hizmetleri ve yolcu VIP hizmetleri ile iş birliği yapmaktadır.

Dünyanın her yerinden havayolları ile doğrudan çalışıyoruz ve en ucuz teklifi bulmak için uçuşları karşılaştırıyoruz. Amsterdam'a veya diğer Avrupa / dünya çapındaki varış noktalarına havayollarının kendi biletleme sistemlerini kullanarak en ucuz uçuşu arıyoruz. Yolcuların bütçesine ve programına uyan uçuşları, 500'den fazla havayolunun bulunduğu binlerce uçuştan 3.000'den fazla varış noktasına kadar seçiyoruz.

Yolcu Hizmetleri

· VIP Eskort, Tanışma ve Karşılama Hizmetleri

· Otel Rezervasyon

· Ulaşım & Limuzin Hizmetleri, Araç Kiralama

· Biletleme ve Satış

· Bilet Değişimi

· Koltuk seçimi

· Yolcu ve bagaj check-in

· Fazla bagaj işlemleri

· Kayıp ve hasarlı bagaj işlemleri

· E-vize başvurusu

· Covid-19, PCR testi bilgileri güncellendi

· Özel yardıma ihtiyacı olan yolculara yardım hizmetleri

· Kalkış veya varışta yolculara yardım hizmetleri

· Bağlantı kaybı, uçuş gecikmesi veya hava durumu ile ilgili iptaller nedeniyle yolculara yardım hizmetleri

 --Hangi Hava yolları ile çalışıyorsunuz?

500'den fazla havayolunun bulunduğu binlerce uçuştan dünya çapında 3.000'den fazla varış noktasına kadar seçiyoruz. Bunun için farklı rezervasyon sistemlerini kullanıyoruz ve hava yollarının direk biletleme yetkisini alıyoruz. Mesela: Türk Hava Yolları, Pegasus, SunExpress, Corendon vb. Şirketlerin direk bilet satış acentesiyiz ve Schiphol hava alanından yolcularımıza tam destek veriyoruz.

--Hayat mücadelenizi tamamlayıp başarılı bir iş adamı olduktan sonra geriye dönüp baktığınızda keşke şunları da yapsaydım dediğiniz şeyler var mı ?

Aslında geriye bakıp keşke şunları da yapsaydım diyeceğim şeylerden çok geleceğe bakıyorum ve daha yapmak istediğim projeleri düşündükçe mutlu oluyorum. Geçmiş zaten yaşandı ve bitti ama geleceğimizi şekillendirmek bizlere bağlı. Hep hayatın bana sunduğu şartları en iyi şekilde kullanmaya çalıştım ve fırsatları değerlendirerek risk almayı sevdim. İnançlı biri olarak ve ailemden öğrendiklerimle konulara hep olumlu yaklaştım ve pozitif düşündüm. Vazgeçmek ve pes etmek benim kullanmadığım kelimelerdir.

--Tüm bu başarıdan sonra havacılık alanında çalışmak isteyenlere tavsiyeniz nedir?

Gayretle çalışmak, sabırlı olmak ve gerisini Allah'a bırakmak formülüyle bu soruyu özetleyebiliriz.

· Sevdiğin şeyi yap

· Network’ünüzü güçlendir

· Profesyonel ve karar vericilerle çalış

· Ekip çalışmasına güvenin

· Kendin ol

· Çok çalışmak yerine verimli çalış

· Yaptığın işe saygı duy 

--Yolculara tavsiyeleriniz var mı ?

Hizmetlerimizde 7/24 yolcularımıza servis veriyoruz. Bize cep telefonu ve WhatsApp üzerinden her zaman ulaşabilirler. Bir anlamda verdiğimiz hizmet yaptığımız işin garantisidir. Bu nedenle yolculuklarını doğru kanallar üzerinden planlamalarını tavsiye ederim.

--İrtibat bilgileriniz nelerdir?

Aydin Beştepe Mobile : +31625188141 (whatsApp) info@axcesstravel.nl Schiphol Amsterdam Airport Terminal 3