Liposuction ameliyatı (yağ alma işlemi)


  • Kayıt: 08.06.2017 12:32:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:02:58

Liposuction ameliyatı (yağ alma işlemi)

Yağ alma olarak da bilinen Liposuction ameliyatı deri yüzeyinin hemen altından yağ dokusunun cerrahi yol ile vakumlama işlemidir. Vücudun herhangi bir bölgesinde rahatsızlık veren yağ fazlalığını azaltmada kullanılır.
Liposuction ameliyatı kilo vermek için kullanılabilir mi?

Klasik bilgi olarak, bu ameliyat bölgesel olarak fazlalıkları azaltmada doğru bir yöntemdir, kısmen etkili bir kilo verme yöntemidir. Liposuction ameliyatı kilo vermenin alternatifi olarak görülmemeli, fakat diyet ve egzersize yanıt vermeyen sınırlı bölgede olan yağ depolanmalarını alma yöntemidir. Ancak günümüzdeki gelişmiş anestezi ve ameliyat teknolojileri sayesinde bir seansta 14 litreye varan mega liposuction ameliyatlarını da oldukça sık olarak yapmaktadır. Bu miktar liposuction, hastaya 20-25 kg zayıflamış görüntüsü verecektir.
 
 
 
Liposuction ameliyatı için en uygun adaylar kimdir?

Lokalize olmuş aşırı yağlanmaları olan kişilerde en gözle görülür sonuçlar elde edilmektedir. Hafif kilolu hastalar Liposuction ameliyatından daha çok fayda görebilirler, normal kiloda veya yakınında olmak en iyisidir. Derinin kalitesi ve elastikiyetinin iyi olması, yağ alımı gerçekleştikten sonra bollaşan derinin yeni şekline uyum sağlamasına yardımcı olur.
 
Liposuction ameliyatı

için kesin yaş sınırı bulunmuyor, doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Hastanın aynı zamanda fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik olarak dengeli ve beklentilerde gerçekçi olması doktor tarafından uygun görülür.