Hollanda’da Personel eksikliği nedeniyle acil servisleri kapatan hastane sayısı artıyor

Hollanda Acil Tıp Doktorları Birliği (NVSHA) yaptığı açıklama da çok sayıda hastanenin acil servisini geçici olarak kapalı tutmak zorunda kaldığını bildirdi...


  • Kayıt: 11.10.2021 22:29:10 Güncelleme: 11.10.2021 22:29:10

Hollanda Acil Tıp Doktorları Birliği (NVSHA) yaptığı açıklama da çok sayıda hastanenin acil servisini geçici olarak kapalı tutmak zorunda kaldığını bildirdi. Sebep olarak ise personel sıkıntısı ve hastaların genel durumlarını ileri sürdü.

Sağlık, yıllardır personel sıkıntısıyla boğuşuyor. 

Hollanda Acil Tıp Doktorları Birliği (NVSHA) başkanı Baden, politikacıların "hangi bakımın mantıklı, hangisinin anlamsız olduğunu" belirlemesini istiyor. Sağlık hizmetleri yıllardır personel sıkıntısıyla boğuşuyordu, bu sıkıntıya Korona krizi sorunu eklenince yaşanan sorunlar ikiye katlandı.

Hastane personelinin, daha çok hastalık nedeniyle artan devamsızlıklarının çilesini aynı anda birkaç işi birden üstlenmek zorunda kalan hemşireler çekiyor.

Ağustos ayının sonunda, de Volkskrant, bu konuya değinerek, birçok hastanede hemşire çıkışının girişten daha fazla olduğunu yazmıştı.

Diederik Gommers ayrıca sağlık hizmetlerinde büyük bir personel sıkıntısı olduğu konusunda daha önce birkaç kez uyarmıştı.

Ayrıca, acil servislerdeki sorunlar nedeniyle 112’yi arayanlar ambulans için 1,5 saat beklemek zorunda kalabiliyorlar.

Lahey / Tarık OKAN