BM Genel Müdürü Mehmet Keskin: Hollanda’da önümüzdeki sene sigorta şirketlerinde olabilecek değişiklikleri açıkladı

Türk Vatandaşlarının Türkiye’de en hızlı ve kaliteli hizmet almaları için çalışıyoruz...


  • Kayıt: 12.11.2021 16:50:10 Güncelleme: 15.11.2021 09:28:09

Türk Vatandaşlarının Türkiye’de en hızlı ve kaliteli hizmet almaları için çalışıyoruz.

Her yılın son çeyreğinde başlattığı kampanya ile yeni yılda sağlık sektöründe olacak değişiklikleri Hollanda’da vatandaşlara duyuran BM Genel Müdürü Mehmet Keskin WRR (De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid/Devlet bilim ve tavsiye kurulu) raporuna dayanarak önünüzdeki 5 yılın sağlık giderlerinin ödenebilirliği ve sigortalıların memnuniyeti ile ilgili olarak; “ Sigorta şirketinin önde tuttuğu minimum masraf, sigortalıda maksimum memnuniyet, sağlık hizmeti veren kurumların (hastane vs) harcamalarının ödenmesi” şeklinde 3 boyutu olduğunu söyledi.

BM sigortam 20. hizmet yılında ofisini taşıdığı İnterpolis’in eski binasının 10. katında basın mensuplarını ağırlarken, özellikle altını çizdiği konular arasında yabancıların, (özellikle Türk vatandaşlarının) ihtiyaçlarına göre poliçeler düzenleneceğini, Türkiye’de en hızlı ve kaliteli hizmet almaları için çalıştıklarını vurguladı.

Yaşlı, emekli vatandaşların Türkiye’ye izine gittiklerinde veya uzun süreli Türkiye’de kaldıklarında çeşitli sorunlarla karşılaştıkları ifade eden Mehmet Keskin, BM sigortalılara hem Hollanda’da hem de Türkiye en iyi hizmeti veren kurum olduklarını sigortalı memnuniyetine dayanarak belirtti. BM olarak sigortalılara uyguladıkları yüzde 10 indirimin 2023 yılında son kez uygulanacağını belirten Keskin, Yasa gereği 2023 sonrası hiçbir şirket veya aracı kurum üyelerine indirim uygulanamayacak. Fakat mesleklere göre, etnik kökenlere, sektöre göre sigorta poliçesi seçilecek.

Sigorta katkı paylarınızda ödenebilir miktarlarda olması için çalışıldığını ifade eden Keskin, “ Kotuna dolayısı ile sigorta şirketlerinin de çeşitli önlemler almaktadır. Bu durumda bireyler sigortalarını seçerken bu konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Ahmea gurubunda yabancılara hizmet veren aracı kurum sayısı 1800 iken bugün bu rakam diğer etnik kökenliler dahil 60’a düşmüştür. 2022 yılında Türklere hizmet veren tek Türk biz kaldık. “ dedi.

Keskin konuşmasında , “Ahmea grubu ile 2022 - 2025 anlaşmamızı yaptık. Prim satan poliçe satan bir kuruluş değiliz. İnsanları bilgilendirme gibi bir misyonumuz var ve bunu korona salgını döneminde yapmaya çalıştık. Kampanya döneminde öğle satıp bir yıl sonrasına kadar ortalıkta görünmemek bize göre değil. Geçtiğimiz yıl çeşitli uzmanlar bize ulaşmadı ile korona virüse karşı aşının önemini anlatan programlar yaptık.“ ifadelerini kullandı.

Coronavirüs salgınının online bilgilendirmenin ön plana çıkarttığını söyleyen Keskin açıklamalarına şöyle devam etti: “ Korona hayatımıza girdiğinden itibaren insanlar her istediği zaman aile doktoruna gidemez duruma geldi. Aile doktorlarında , hastanelerinde yığılma oldu. Bu yığılmaları önlemek için online hizmet verilmeye başlandı. İnsanlar şikayetlerini internet aracılığı ile önceden ( online ) bildirmek durumunda. Bizim insanlarımızı online sistemi ne kadar kullanıyor bu tartışılır.Bu konuda da BM olarak bilgilendirmek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.”

Toplantı sonrası basın mensuplarına BM Sigortam ofisi tanıtımı yapılarak, ikramda bulunuldu.

Her türlü sigorta hakkında Türkçe bilgi için: www.bmsigortam.nl

Tilburg