Apeldoorn ve Zutphen'de Hastaneler korona hasta sayısındaki büyük artış nedeniyle alarm veriyor

Apeldoorn ve Zutphen'deki Gelre Hastanelerinin yönetimi Çarşamba akşamı alarm verdi, çünkü her iki hastanede de durum kritik hale geldi...


  • Kayıt: 18.11.2021 07:03:08 Güncelleme: 18.11.2021 18:44:09

Apeldoorn ve Zutphen'deki Gelre Hastanelerinin yönetimi Çarşamba akşamı alarm verdi, çünkü her iki hastanede de durum kritik hale geldi. Bunun nedeni, son günlerde kabul edilen korona hastalarının sayısındaki büyük artış. Her iki lokasyonda da kabul var ve acil servis de kapalı.

Ambulanslar hastaları Hollanda'nın doğusundaki diğer hastanelere götürmek zorunda. Her iki hastanedeki hastaların bir kısmı en kısa sürede çevredeki kliniklere sevk edilecek.

Hasta sayısındaki artışın yanı sıra bir onkoloji bölümünde de korona salgını yaşanıyor. Apeldoorn ve Zutphen'deki hastanelerde, aslında başka bir yere ait olan ama kendilerine yer bulunamayan düzinelerce hasta var. Yönetim kurulu durumu endişe verici olarak nitelendiriyor.

Yönetim kuruluna göre, 46 hasta halen evde bakım veya huzurevinde bakım bekliyor, bu da hastane yataklarının gereksiz yere dolu kalması anlamına geliyor. Ayrıca Gelre Hastaneleri, personel arasında hastalık nedeniyle giderek daha fazla devamsızlıkla mücadele ediyor.

Gelre Hastaneleri şimdilik sadece covid bakımına ve acil bakıma odaklanıyor. 

Apeldoorn / Tarık OKAN